r
Nosalty Logó

Fürjtojásleves gazdagon

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
DemeZoltan
Fürjtojásleves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 273 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5688.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    4835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 12 fürjtojást alaposan megmosunk, ebből négyet feltörünk és felverünk.
  2. Kevés olívaolajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelünk, majd hozzákeverünk egy púpozott evőkanál lisztet, és az egészet zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről félrehúzva keverünk még hozzá ízlés szerint őrölt pirospaprikát. Ezt követően felöntjük fél liter vízzel, forraljuk, hozzáadunk 3 tyúkhúsleves-kockát és ízlés szerint egész köménymagot. Miután felforrt, belekeverjük a felvert tojásokat. Ez gyorsan megfő, majd hozzáadunk 10 deka rövid metéltet, felöntjük 1,5 liter vízzel.
  3. Mikor kezd már megfőni a tészta, egyesével hozzáadjuk a további 8 fürjtojást olyan módon, hogy (1) az egyes tojások tartalmát feltörést követően egy merőkanálba öntjük, (2) majd a merőkanalat kissé a levesbe merítjük, és (3) megvárjuk, amíg a merőkanálban lévő tojásfehérje ráfő a sárgájára (burkot képez), végezetül (4) az így előállt „tojáslabdát” a levesbe engedjük, majd (5) folytatjuk a következő tojással. A művelet végére érve még egyszer megkóstoljuk a tésztát, és ha már kellően megpuhult, akkor elkészült a leves.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2098
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fürjtojásleves gazdagon
DemeZoltan 1 recept

Fürjtojást kaptam ajándékba, találtam hozzá egy receptet, amit átalakítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...