Fügeleveles panna cotta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
A panna cottához
-
100g habtejszín292 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3g lapzselatin12 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
406
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
A panna cottához
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
1218
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
A panna cottához
-
53.3g habtejszín156 kcal
-
35.5g tej20 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
1.8g lapzselatin6 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
Összesen
216
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
406
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 193 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 837 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1218
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A panna cottához
-
300 ml habtejszín
-
200 ml tej
-
50 g cukor
-
5 db lapzselatin
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A panna cottához
- A sütőnket előmelegítjük 130 fokra. 3 darab nagyobb fügelevelet megmosunk és megtörölgetünk, majd a sütőbe tesszük a rácsra. 12-15 percig szárítjuk a leveleket, míg roppanósak nem lesznek. Kézzel egy tálba morzsoljuk őket, kivesszük a szárakat és a vastagabb ereket, majd a maradékot kávédarálóban teljesen sima porrá őröljük.
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk és a héjából 3-4 nagyobb csíkot vágunk krumplihámozóval.
- Egy fazékban összemelegítjük a tejszínt, tejet, cukrot, citromhéjat és a fügelevélport. Ha a keverék már forr, levesszük a tűzről. Alaposan kinyomkodjuk a zselatinlapokat, majd a forró tejszínes keverékhez adjuk és addig keverjük, míg teljesen el nem olvad.
- A fügelevélpor nem keveredik el teljesen a panna cottában, hanem dermedés közben leszáll a krém aljára. Ez különleges, elegánsan réteges külsőt kölcsönöz a desszertnek, azonban az alul összegyűlt, szemcsés rész kellemetlen lehet fogyasztás közben. Ha ez nem zavar minket, egyszerűen öntsük kiolajozott formákba a tejszínkrémet, ha azonban szeretnénk elkerülni a szemcséket, szűrjük le a keveréket egy konyharuhával vagy sajtkendővel kibélelt szűrőn.
- A kiolajozott formákba öntött krémet alufóliával lefedjük, amibe apró lyukakat szúrunk. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap fogyaszthatjuk az edényekből kanalazva, de ki is boríthatjuk a krémeket egy tányérra. Ehhez tegyük a formákat egy forró vízes tálba pár percre, hogy könnyebben szabaduljon a panna cotta. Tálaljuk friss fügével.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 657
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: például kiegészíthetjük a karakteres fügelevéllel, amitől egyszerűen mennyei lesz!