r
Nosalty Logó

Fügeleveles panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Fügeleveles panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A panna cottához

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A panna cottához

Összesen 1218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A panna cottához

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A panna cottához

Elkészítés

A panna cottához

  1. A sütőnket előmelegítjük 130 fokra. 3 darab nagyobb fügelevelet megmosunk és megtörölgetünk, majd a sütőbe tesszük a rácsra. 12-15 percig szárítjuk a leveleket, míg roppanósak nem lesznek. Kézzel egy tálba morzsoljuk őket, kivesszük a szárakat és a vastagabb ereket, majd a maradékot kávédarálóban teljesen sima porrá őröljük.
  2. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk és a héjából 3-4 nagyobb csíkot vágunk krumplihámozóval.
  3. Egy fazékban összemelegítjük a tejszínt, tejet, cukrot, citromhéjat és a fügelevélport. Ha a keverék már forr, levesszük a tűzről. Alaposan kinyomkodjuk a zselatinlapokat, majd a forró tejszínes keverékhez adjuk és addig keverjük, míg teljesen el nem olvad.
  4. A fügelevélpor nem keveredik el teljesen a panna cottában, hanem dermedés közben leszáll a krém aljára. Ez különleges, elegánsan réteges külsőt kölcsönöz a desszertnek, azonban az alul összegyűlt, szemcsés rész kellemetlen lehet fogyasztás közben. Ha ez nem zavar minket, egyszerűen öntsük kiolajozott formákba a tejszínkrémet, ha azonban szeretnénk elkerülni a szemcséket, szűrjük le a keveréket egy konyharuhával vagy sajtkendővel kibélelt szűrőn.
  5. A kiolajozott formákba öntött krémet alufóliával lefedjük, amibe apró lyukakat szúrunk. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap fogyaszthatjuk az edényekből kanalazva, de ki is boríthatjuk a krémeket egy tányérra. Ehhez tegyük a formákat egy forró vízes tálba pár percre, hogy könnyebben szabaduljon a panna cotta. Tálaljuk friss fügével.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 657
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fügeleveles panna cotta
Lakos Benedek 373 recept

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: például kiegészíthetjük a karakteres fügelevéllel, amitől egyszerűen mennyei lesz!

Hozzávalók

A panna cottához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...