r
Nosalty Logó

Fügeleveles panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Fügeleveles panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A panna cottához

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A panna cottához

Összesen 1218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A panna cottához

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A panna cottához

Elkészítés

A panna cottához

  1. A sütőnket előmelegítjük 130 fokra. 3 darab nagyobb fügelevelet megmosunk és megtörölgetünk, majd a sütőbe tesszük a rácsra. 12-15 percig szárítjuk a leveleket, míg roppanósak nem lesznek. Kézzel egy tálba morzsoljuk őket, kivesszük a szárakat és a vastagabb ereket, majd a maradékot kávédarálóban teljesen sima porrá őröljük.
  2. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk és a héjából 3-4 nagyobb csíkot vágunk krumplihámozóval.
  3. Egy fazékban összemelegítjük a tejszínt, tejet, cukrot, citromhéjat és a fügelevélport. Ha a keverék már forr, levesszük a tűzről. Alaposan kinyomkodjuk a zselatinlapokat, majd a forró tejszínes keverékhez adjuk és addig keverjük, míg teljesen el nem olvad.
  4. A fügelevélpor nem keveredik el teljesen a panna cottában, hanem dermedés közben leszáll a krém aljára. Ez különleges, elegánsan réteges külsőt kölcsönöz a desszertnek, azonban az alul összegyűlt, szemcsés rész kellemetlen lehet fogyasztás közben. Ha ez nem zavar minket, egyszerűen öntsük kiolajozott formákba a tejszínkrémet, ha azonban szeretnénk elkerülni a szemcséket, szűrjük le a keveréket egy konyharuhával vagy sajtkendővel kibélelt szűrőn.
  5. A kiolajozott formákba öntött krémet alufóliával lefedjük, amibe apró lyukakat szúrunk. A krémet egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap fogyaszthatjuk az edényekből kanalazva, de ki is boríthatjuk a krémeket egy tányérra. Ehhez tegyük a formákat egy forró vízes tálba pár percre, hogy könnyebben szabaduljon a panna cotta. Tálaljuk friss fügével.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 560
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fügeleveles panna cotta
Lakos Benedek 337 recept

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: például kiegészíthetjük a karakteres fügelevéllel, amitől egyszerűen mennyei lesz!

Hozzávalók

A panna cottához

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek