r
Nosalty Logó

Francia tejes zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Francia tejes zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A kenéshez:

Összesen 433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A kenéshez:

Összesen 3455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A kenéshez:

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 3455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A kenéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, ráöntünk kb. 50 ml tejet, és feloldjuk benne. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt, kevés liszttel elkavarjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, sót, cukrot, vajat és a maradék tejet. Dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 90 percig kelesztjük.
  3. A tésztát röviden átgyúrjuk, kb. 50 g-os darabokra vágjuk. A tésztadarabokat ovális zsemlékké formázzuk. A zsemléket 2 sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket srégen 2-szer bevágjuk. Letakarva kb. 45 percig kelesztjük.
  4. A zsemléket megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, megszórjuk a jégcukorral, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26736
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom pihe-puha zsemlécskék. Vajjal vagy finom lekvárral megkenve.

Hozzávalók

A tésztához:

A kenéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...