r
Nosalty Logó

Francia és sima krémes 4. - édesítővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Francia és sima krémes 4. - édesítővel
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 1327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 5309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 1327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    327.5 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4508.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2466 micro
Összesen 5309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kész tésztalapokat kivesszük, és keresünk egy akkora tepsit, aminek a hátulján ki tudjuk sütni. Azért ajánlom a hátulját, mert össze fog menni egy picit, és így akkor a szélső krémeseknek nem lesz szép az aljuk-tetejük. A hátulján pedig tudunk kicsit nagyobbat sütni, főleg ha a tepsi belseje még íves is, akkor belül nem jó lapot sütni. (Én kb. 20x25-ös tepsit használok, ebben kapok ilyen magas krémest (20 db).) Nem kell meglepődni azon, hogy felpuposodik a tészta a sütés során. Sütés után előmelegített sütőben kész is. Kivesszük, és egy vágódeszkával vagy tálcával lenyomatjuk egyből, így melegen még nem fog annyira megtörni.
  2. Ha kész van mind a két lap, elkészítjük a tölteléket. A pudingokat elkeverjük csomómentesre a vízzel (tejjel is lehet, de fölösleges), hozzáadjuk a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart belsejét).
  3. A tojás sárgájával habosra keverjük az édesítőt (vagy cukrot, ha valaki azzal szereti), és hozzáadjuk a pudinghoz. Együtt készre főzzük. (Megjegyzés: ha valaki másra is fel tudja használni a sárgáját, akkor nem muszáj belerakni, anélkül is finom, de nekem nem mindig kell másra, így inkább belerakom. A receptjeim között van egy túrótorta, amelybe csak sárgája kell, abba is fel lehet használni.)
  4. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük a robotgép alacsonyabb fokozatával. Adunk hozzá édesítőt (tetszés szerint, kb. 150 g cukornak megfelelőt, de ez ízlés kérdése). Ha készen van, belekeverjük a még meleg pudingba, és picit főzzük.
  5. A tepsi aljára rakjuk az egyik lapot, majd ráöntjük a még meleg pudingos krémet. Kanállal elegyengetjük.
  6. Ha valaki csak sima krémest szeretne, akkor ennél a fázisnál rakja rá a másik lapot, és már kész is van, csak ki kell hűlnie a sütinek, és porcukorral meg kell a végén hinteni.
  7. Ha viszont francia krémesre vágyunk, akkor további lépésekre van szükség. A poharas tejszínt az édesítővel és a habfix-szel kemény habbá verjük. A kész habot egyenletesen rákenjük a már kihűlt pudingos rész tetejére.
  8. A csokis tésztatetőt is elkészítjük. Én az alábbiak szerint szoktam. Egy vonalzó és egy pizzavágó segítségével feldaraboljuk a tésztát egy vágódeszkán kb. 5x5-ös kockákra, de nem mozdítjuk el. Az így feldarabolt tészta tetejére rákenjük a felolvasztott csokimázat, és miután egyenletesen rákentük, egyesével rárakosgatjuk a tejszínhab tetejére őket. Ez megkönnyíti majd a szeletelést. Természetesen a sima krémesnél is fel lehet vagdalni előre a tetejét, de ott nem muszáj. Itt inkább a csoki miatt jobb, ha elő van készítve ilyen módon.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25x8
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18887
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor még a szüleimmel éltem, mindig jött a krémest áruló autó vasárnap reggelenkként. Imádtam, és nem telhetett el úgy vasárnap, hogy anyu ne vett volna. Mióta külön élek tőlük, alig eszem ilyet, csak cukrászdában. Rokonoknál ettem azóta házi krémeseket, de mindig folytak valamerre, én meg azt szeretem, ami úgy áll, ahogy kell :). Eléggé hízlal, de ez van. Van egy túrótorta receptem, onnan mindig megmarad egy csomó fehérje, és erre jól fel tudom használni. De nem sajnálom rá az egész tojásokat sem, ha épp nincs a mélyhűtőben eltéve fehérje :D.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!