r
Nosalty Logó

Francia kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    4789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2052 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 5794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejjel, 2 ek liszttel és a 1/2 kk cukorral.
  2. A szobahőmérsékletű liszthez hozzáadjuk a sót, 2 tojást, 4 dl langyos tejet, tejföltés a felfuttatott élesztőt. Könnyű tésztát dagasztunk, a vége felé jól beledolgozzuk az olajat. A tetejét pici zsírral megkenjük, és letakarva langyos sütőben kelesztjük 20 percig.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, 8 cipót készítünk és 10percig pihentetjük. Közben a hűtött vajat felvágjuk 7 részre.
  4. A cipót kézzel forgatva elvékonyítjuk tányérnyi nagyságúra, ráreszelünk 1 rész vajat, a következő cipót vékonyítjuk,vajazzuk és így egymásra rétegezzük, a tetejére tészta kerül. Letakarjuk és 5 percig pihentetjük.
  5. 2-3 mm vékony kör alakúra kinyújtjuk, elosztjuk 4 részre és mindegyiket még 8 részre. Felsodorjuk,zsírozott tepsibe helyezzük,pihentetjük 15 percig.
  6. A kiflik tetejét lekenjük 1 felvert tojással, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38770
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és könnyű, töltött változatban is elkészíthető, pl. sajttal, túróval, virslivel vagy lekvárral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...