Francia kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
725
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
5794
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
725
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 296.8 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7628.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 885 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1380 mg
-
Nátrium 4789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 305.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2088 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 2052 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 876 micro
Összesen
5794
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejjel, 2 ek liszttel és a 1/2 kk cukorral.
- A szobahőmérsékletű liszthez hozzáadjuk a sót, 2 tojást, 4 dl langyos tejet, tejföltés a felfuttatott élesztőt. Könnyű tésztát dagasztunk, a vége felé jól beledolgozzuk az olajat. A tetejét pici zsírral megkenjük, és letakarva langyos sütőben kelesztjük 20 percig.
- Lisztezett deszkára borítjuk, 8 cipót készítünk és 10percig pihentetjük. Közben a hűtött vajat felvágjuk 7 részre.
- A cipót kézzel forgatva elvékonyítjuk tányérnyi nagyságúra, ráreszelünk 1 rész vajat, a következő cipót vékonyítjuk,vajazzuk és így egymásra rétegezzük, a tetejére tészta kerül. Letakarjuk és 5 percig pihentetjük.
- 2-3 mm vékony kör alakúra kinyújtjuk, elosztjuk 4 részre és mindegyiket még 8 részre. Felsodorjuk,zsírozott tepsibe helyezzük,pihentetjük 15 percig.
- A kiflik tetejét lekenjük 1 felvert tojással, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 338
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 38770
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon finom és könnyű, töltött változatban is elkészíthető, pl. sajttal, túróval, virslivel vagy lekvárral.