Francia habcsók
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
2101
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
39g tojásfehérje20 kcal
-
61g porcukor236 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
256
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.6 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.2 g
-
Cukor 501 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 280.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2101
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
-
8 db tojásfehérje
-
500 g porcukor
Elkészítés
- A tojásfehérjéket 2-3 napig tartsuk letakart tálban szobahőmérsékleten. Ha így járunk el, kissé megfolyósodik, könnyebb lesz felverni és nem esik össze.
- Kézimixerrel, közepes sebességen kezdjük verni, miközben apránként hozzáadjuk a porcukor felét és a vaníliamagokat. Nagyon szilárd, fényes habbá kell válnia.
- Egy gumilapáttal óvatosan, fokozatosan forgassuk bele a maradék porcukrot is.
- Töltsük a habot nyomózsákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyomjunk rá puszedliket vagy karikákat úgy, hogy kétszer ismételjük meg ugyanazt a kört, így szép magasak lesznek.
- 120°-on (gáz:1-es fokozat) szárítjuk 70 percet, mialatt a sütő ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal.
- Miután elzárjuk a sütőt, hagyjuk még legalább 8 órán át vagy másnapig száradni.
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 102833
- Feltöltés dátuma: 2008. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szintia
89 recept
Pierre Hermé receptje. 30-40 db lesz belőle. Forrás: Szakácsok könyve