Párolt kukorica
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
270g csöves kukorica116 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
166
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
540g csöves kukorica232 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
332
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
97.5g csöves kukorica42 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
Összesen
60
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 869 micro
Összesen
166
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 207.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 311 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1739 micro
Összesen
332
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
2 db csöves kukorica
-
só ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A kukorica héját és haját eltávolítjuk.
- Egy lábas aljába fél centi vizet engedünk, beletesszük a kukoricát.
- Közepesnél kicsit erősebb lángon, lefedve öt-hat percig melegítjük, közben néhányszor megforgatjuk a kukoricacsöveket.
- A lábasból kivéve kevés vajjal megkenjük, sózzuk és forrón fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 65087
- Feltöltés dátuma: 2008. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Emlékszem a gyermekkori nyarakra, amikor a nagymamám óriási fazékban már reggel feltette főni a kukoricát, némi kukoricahéj kíséretében és pont ebédre készült el. Így is finom volt nagyon, viszont részemről egy sokkal gyorsabb elkészítési módot alkalmazok. Az Egyesült Államokban láttam, hogy a kukoricát néhány perc alatt, épphogy megpárolják. Így a kukorica rendkívül friss, szinte roppanós marad, vagyis olyan, amilyennek a legtöbb zöldséget szeretem.