Forrázással készült habgaluska
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
191
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
-
88.9g víz0 kcal
Összesen
11
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Foszfor
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 409.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Foszfor
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1638.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
191
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Foszfor
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 97.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
11
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek porcukor
Elkészítés
- A vizet feltesszük forrni. A tojások fehérjét gépi habverővel, a porcukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habbá verjük. A habot egy kanállal kiszaggatjuk és egy nagyobb felületű lábosba rakjuk, hogy ne érje egymást, majd a forró vizet beletöltjük az edénybe, nem a habra, hanem mellé.
- Az edényt lefedjük és hagyjuk kihűlni. Még egyszerűbb, ha a keverőtál bírja a forró vizet, ebben forrázzuk le (a szélébe öntve a vizet), és kihűlés után szaggatjuk. Ebben az esetben kicsit szögletesek lesznek a habgaluskák.
- Mire a madártej vagy a gyümölcsleves lehűl, addigra a hab is kihűl. Szűrőkanállal kiszedjük a vízből és átrakjuk a tejre. Betehetjük a hűtőszekrénybe, másnapra sem esik össze.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 28831
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
A 2 tojásból kb. 6 - 7 galuska lesz. Annyi fehérjét szoktam felhasználni, amennyi tojásból készítem a madártejet. A sterilitás is nagyobb a gőzben, mint a 2 perc főzéssel.