Formabontó vaníliás karika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
11g tojás14 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g étcsokoládé98 kcal
-
14 kcal
Összesen
386
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3859
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
12.3g tojás16 kcal
-
14g margarin100 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
39.2g finomliszt143 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.2g étcsokoládé110 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
Összesen
432
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
386
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 185.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2399.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1145 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489.2 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
3859
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
12.5 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
35 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
18 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
- A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
- Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
- Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra.
- Szaggassunk ki közepes méretű karikákat, majd azok belsejéből egy kisebbet. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megpirul, és akkor kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
- A csokoládét az olajjal olvasszuk fel lobogó víz felett.
- Mártsuk bele a karikák alját, és tegyük szikkadni sütőpapírra. Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x38
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 443
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 29333
- Feltöltés dátuma: 2013. január 14.
Ajánló
Ajándéknak is kiváló, igazán szapora és finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Amikor a Mikulásváró isler elfogyott, párom elejtett egy megjegyzést, hogy egyszer majd vaníliás karikát süssek. Akkor már tudtam, hogy a névnapjára elkészítem. Így is lett. Azért adtam neki ezt a nevet, mert nem volt két olyan karika szaggatóm, ami igazán jó lett volna, ezért a linzer szaggatóval és egy kis virág formával készítettem a "karikákat". Féltem, hogy majd hogyan fogom a csokiba mártani, hogy szép legyen. Megfogtam a hüvelyk és a mutató ujjammal a süti két szélét felülről, óvatosan beleengedtem az alját a csokiba, forgattam rajta jobbra-balra egyet, és papírra tettem. Azt hiszem alaptalan volt a félelmem, mert jól lehetett vele dolgozni. 58 db csokis finomság lett belőle.