r
Nosalty Logó

Focaccia Kriszti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Focaccia Kriszti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

584
Kalória
17.3g
Fehérje
99.8g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
158.2g
Víz
-
Koleszterin
4.8g
Rost
6.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    632.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 2338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. A vizet mérjük ki és langyosítsuk fel. Majd adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, majd alaposan keverjük el. Tegyük félre 10-15 percre, amíg az élesztő felfut.
  2. Mérjük ki a lisztet egy nagyobb tálban, adjuk hozzá a sót és keverjük össze. Ha az élesztő felfutott, adjuk a liszthez az olívaolajjal és a vízzel együtt. Fakanállal keverjük el, így egy sűrű ragacsos masszát fogunk kapni. Takarjuk le, és hagyjuk 30 percig kelni.
  3. Amikor az idő letelt, kézzel dagasszuk pár percig a tésztát, ehhez használhatunk kevés olívaolajat, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Majd takarjuk le, és ismét kelesszük 30 percig. Ezt ismételjük meg még egyszer.
  4. A sütőformát kenjük ki kevés olajjal, majd szedjük át bele a tésztát, és enyhén olajos kézzel nyomkodjuk szét a formában.
  5. Ezután már csak fel kell díszítenünk! A fokhagymát szeleteljük fel vékonyan, a paradicsomokat pedig vágjuk félbe és helyezzük a focaccia tetejére.
  6. SÜTŐBEN: A sütőt melegítsük elő 230 C fokra, és süssük benne a 10-15 percig.
  7. KEMENCÉBEN: A kemencét többször ellenőrizzük le, hogy a megfelelő hőfokon helyezzük be a tésztát. A kemencének nagyjából 180 C fokosnak kell lennie, így süssük 5 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 5-8 percig. Érdemes közben ellenőrizni, nehogy megégjen.
  8. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg ízlés szerint friss bazsalikommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!