r
Nosalty Logó

Focaccia főni konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
főni
Focaccia főni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5694.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    4683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, az összemorzsolt élesztőt, a vizet, olajat és a sót egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, majd kb. 30 percig pihentetjük.
  2. Pihentetés után a tálban vizes kézzel fokozatosan a tészta 4 oldalát kihúzzuk, és visszahajtjuk a lent maradt tésztára. Ezután a tésztát megfordítjuk, és újabb fél óráig pihentetjük.
  3. Ezt a második lépést 3 x ismételjük.
  4. A harmadik ismétlés után a tésztát olívaolajjal kikent, zárható tálba tesszük, és legalább 24 órára, de akár 72-re hűtőbe tesszük kelni.
  5. Leghamarabb a következő napon a tésztát kiolajozott tepsire borítjuk, és óvatosan szétterítjük. Próbálunk úgy dolgozni vele, hogy a lehető legkevesebb buborékot nyomjuk ki belőle. Fél deci olajba teszünk egy kevés vizet, az áttört fokhagymát meg a felaprított rozmaringot. Jól összekeverjük, és egyenletesen a tészta tetejére kenjük. Szórunk rá egy kevés tengeri sót. 230 fokos sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1968
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 24.

Ajánló

Ha a hűtőből kivett tésztánkat nem találjuk megfelelően megkeltnek, akkor a tepsin még letakarva fél-egy órát keleszthetjük meleg helyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos ízvilágra vágyott a család, így került az asztalra ez a nagyon egyszerű, viszont annál ízletesebb kenyérféleség.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...