r
Nosalty Logó

Filézett töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zolkó
Filézett töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3664 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1836 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    285.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7757 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    3085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1634 micro
  • Kolin:
    1724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7342 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    3493 micro
Összesen 3664 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét mossuk meg, majd teljesen csontozzuk ki. A fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül-belül, és hagyjuk ebben a pácban egy éjszakát pácolódni a hűtőben (de minimum 1 órát).
  2. Közben állítsuk össze a tölteléket. A zsömléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük. A csirkemájat mossuk meg, majd daraboljuk apró kockákra. A 3 főtt tojást és a petrezselymet is daraboljuk fel.
  3. A hagymákat reszeljük, le majd zsírban üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a májat, és kicsit azt is süssük, amíg fel nem veszi az alakját a máj, majd tegyük hozzá a gombát. Mehet bele egy kis só és bors ízlés szerint. :) Majd félrerakjuk hűlni egy kicsit. Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, az 1 tojást is, majd fűszerezzük. Ha nem jó az állaga, zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
  4. A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat, tekerjük fel, majd kötöző zsineggel kössük alaposan össze. A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék. Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
  5. A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük aranybarnára. (Söröcskével meg lehet locsolgatni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4564
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Ajánló

Ha kész a pipi, 20 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Jól illik hozzá a cserépben sült burgonya, bármilyen majonéz alapú saláta vagy sült zöldségek :) JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ MINDENKINEK  AZ EGÉSZ CSIRKE KICSONTOZÁSÁT MEGTANULHATJÁTOK  a youtube-on.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zolkó 1 recept

Mindenkit üdvözlök, én Zolkó vagyok, aki néha süt-főz valamit (DE CSAK HA KEDVE VAN). Szeretném a saját receptjeimet megmutatni, hogy én hogy készítek el egy ismert vagy kevésbé ismert ételt.  REMÉLEM, TETSZENI FOGNAK, ÉS SOKAN KIPRÓBÁLJÁK MAJD ŐKET :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...