r
Nosalty Logó

Filézett töltött csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zolkó
Filézett töltött csirke
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

916
Kalória
71.4g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
54.7g
Zsír
362.5g
Víz
580.2g
Koleszterin
4.2g
Rost
5.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3664 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1836 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    285.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7757 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    3085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1634 micro
  • Kolin:
    1724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7342 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    3493 micro
Összesen 3664 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét mossuk meg, majd teljesen csontozzuk ki. A fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül-belül, és hagyjuk ebben a pácban egy éjszakát pácolódni a hűtőben (de minimum 1 órát).
  2. Közben állítsuk össze a tölteléket. A zsömléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük. A csirkemájat mossuk meg, majd daraboljuk apró kockákra. A 3 főtt tojást és a petrezselymet is daraboljuk fel.
  3. A hagymákat reszeljük, le majd zsírban üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a májat, és kicsit azt is süssük, amíg fel nem veszi az alakját a máj, majd tegyük hozzá a gombát. Mehet bele egy kis só és bors ízlés szerint. :) Majd félrerakjuk hűlni egy kicsit. Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, az 1 tojást is, majd fűszerezzük. Ha nem jó az állaga, zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
  4. A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat, tekerjük fel, majd kötöző zsineggel kössük alaposan össze. A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék. Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
  5. A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük aranybarnára. (Söröcskével meg lehet locsolgatni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mindenkit üdvözlök, én Zolkó vagyok, aki néha süt-főz valamit (DE CSAK HA KEDVE VAN). Szeretném a saját receptjeimet megmutatni, hogy én hogy készítek el egy ismert vagy kevésbé ismert ételt.  REMÉLEM, TETSZENI FOGNAK, ÉS SOKAN KIPRÓBÁLJÁK MAJD ŐKET :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!