r
Nosalty Logó

Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Monique
Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

983
Kalória
43g
Fehérje
106.6g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
392.9g
Víz
150.6g
Koleszterin
7.3g
Rost
6.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.3 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17460.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2413 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    3134 mg
  • Nátrium
    11074 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    4035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3654 micro
Összesen 5902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Az egészcsirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, éskettévágjuk, azazaz alsócombokat elválasztjuka felsőtől. Tepsibe helyezzük, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. A lilahagymákat megpucoljuk,felkarikázzuk, ésszétszedjükkarikákra, majd rádobáljuk a csirkecombokra. A paradicsomokat is felkarikázzuk, és azokat is ráhelyezzük. Végül az olívabogyókatrászórjuk.
  3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, fóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe kb. 50-60 percre 200fokon. Amikor a csirkecombok megpuhultak, levehetjük a fóliát, ésmégpár percetpiríthatjuk.
  4. Tálalás előtt apitákat 1-2 percre betesszük amikróba, melegen kínáljuk a csirkecombokhoz.
  5. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, amit tálaláskora meleg csirkecombokra morzsolunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az unokanővéremnél ettem hasonlóképpen elkészített csirkecombot, de abban volt egyéb zöldség is, pl. paprika, cukkini és vöröshagyma. Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. De természetesen lehet variálni a zöldségekkel, kinek hogy tetszik. Pl. a padlizsán is jól passzol hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!