r
Nosalty Logó

Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.3 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17460.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2413 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    3134 mg
  • Nátrium
    11074 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    4035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3654 micro
Összesen 5902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egészcsirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, éskettévágjuk, azazaz alsócombokat elválasztjuka felsőtől. Tepsibe helyezzük, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. A lilahagymákat megpucoljuk,felkarikázzuk, ésszétszedjükkarikákra, majd rádobáljuk a csirkecombokra. A paradicsomokat is felkarikázzuk, és azokat is ráhelyezzük. Végül az olívabogyókatrászórjuk.
  3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, fóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe kb. 50-60 percre 200fokon. Amikor a csirkecombok megpuhultak, levehetjük a fóliát, ésmégpár percetpiríthatjuk.
  4. Tálalás előtt apitákat 1-2 percre betesszük amikróba, melegen kínáljuk a csirkecombokhoz.
  5. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, amit tálaláskora meleg csirkecombokra morzsolunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3907
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Ajánló

Paprikával töltött olívabogyót is használhatunk, esetleg fekete magozott olívát is lehet vegyesen a zölddel, vagy csak ez vagy csak az, ki mit szeret. Gyros fűszerkeverékkel is kipróbálhatjuk az olasz helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Az unokanővéremnél ettem hasonlóképpen elkészített csirkecombot, de abban volt egyéb zöldség is, pl. paprika, cukkini és vöröshagyma. Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. De természetesen lehet variálni a zöldségekkel, kinek hogy tetszik. Pl. a padlizsán is jól passzol hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...