r
Nosalty Logó

Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit olajozzuk ki, aprítsuk bele a paradicsomot és az újhagymát, sózzuk meg.
  2. A csirkét oldalról késsel felnyitjuk, széthajtjuk, a belsejét szórjuk meg bazsalikommal, sóval, borssal. Rakjuk rá a fenyőmagot, és a zúzott fokhagymát. Zárjuk le a szeletet, a tetejét is szórjuk meg bazsalikommal és sóval.Tegyük rá a hagymás paradicsomra.
  3. Fedjük le alufóliával, és süssük puhára. Ha puha, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a húst. (Pirított fenyőmaggal is megtölthetjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4854
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már napok óta azon agyalok, hogy valamilyen olajos magocskával készült csirkét kéne csinálni. Mogyoró, pisztácia vagy kesudió. Ezek a verziók fordultak meg a fejemben. De amikor a boltban sétáltunk a pasimmal, megakadtam a fenyőmagnál. Legyen inkább ma este ez. Én nem pirítottam meg bele a magokat, de aki úgy szereti, az természetesen változtathat ezen a recepten.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...