Felesborsó-főzelék
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
60g felesborsó218 kcal
-
28 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Összesen
264
kcal
- 17% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g felesborsó1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
Összesen
1322
kcal
- 17% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
70g felesborsó255 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
Összesen
309
kcal
- 17% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
264
kcal
- 17% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3818.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1043 mg
-
Nátrium 2344 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 102.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 478 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1322
kcal
- 17% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 890.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg felesborsó
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek finomliszt
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál só
-
1 csipet borsikafű
-
1 csipet oregánó
Elkészítés
- A felesborsót főzés előtt 1 éjszakára hideg vízben beáztatjuk.
- Reggel átszűrjük, s csap alatt még átmossuk a szűrőben a felesborsót.
- Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórjuk a lisztet, s világos rántást készítünk.
- Utána félrehúzzuk, s rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, s beleszórjuk a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakjuk a fűszereket, összekeverjük, s fedő alatt addig főzzük, amíg elkezd forrni, ekkor levesszük takaréklángra, megkóstoljuk, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetünk bele sót. Közben néha megkeverjük, nehogy leégjen. Forrástól kb. 50 percet főzzük.
- Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a felesborsó. Ha megpuhult, s elég sós, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót. Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát.
- Bármivel tálalhatjuk, akár rántott hússal, sült kolbásszal, vagy fasírttal is, ki hogy szereti.
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 256
- Össznézettség: 56988
- Feltöltés dátuma: 2019. november 21.
Ajánló
Régen csak őrölt gyömbért raktam a levesbe, de kb. 1 éve veszek gyömbért, s szinte minden levesbe és főzelékekbe rakok friss gyömbért. 1 szeletet vágok a gyömbérből, leszedem a szélét, azt kidobom, s utána apró kockákra vágom, s a tányérban lévő levesre, vagy főzelékre rakok ezeket a kockákat. Nagyon finom, s nagyon egészséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Szeretjük a főzelékeket.