Feketeerdő-torta fahéjas meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tortalaphoz
-
41g tojás52 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez és a díszítéshez
-
157 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
21 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
432
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tortalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
182 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez és a díszítéshez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
171 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3452
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tortalaphoz
-
20.6g tojás26 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
11 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A töltelékhez és a díszítéshez
-
31.2g növényi habtejszín78 kcal
-
21.9g meggybefőtt16 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
215
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
432
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 170.4 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4697.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 1996 mg
-
Nátrium 1222 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432.6 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 242.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 875 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1528 micro
Összesen
3452
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
6 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez és a díszítéshez
-
5 dl növényi habtejszín
-
350 g meggybefőtt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 kk fahéj
Elkészítés
A tortalaphoz
- Tortalap elkészítése: A torta tésztájának elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előbb kikevert masszával.
- A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tortaformát, és a piskótatésztát beleöntjük, amit előmelegített sütőben 25 percig sütünk. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk.
- Töltelék: 12 db meggyet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagvazzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal.
- A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot jó keményre felverjük (nem szoktam beletenni porcukrot, de aki édesszájú, tetszés szerint lehet).
- Az alsó -már kihűlt- tortalapra a (kihűlt) pudingot, majd a felvert tejszínhab egy részét rákenjük, majd a fele adag meggyszemeket ráhelyezzük. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre kerül a maradék puding és a tejszínhab egy része és a maradék meggy. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
- Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. (Én egy nagy késsel szoktam szépen elsimítani.) Megszórjuk csokireszelékkel. (Keserű csokit nagy lyukú reszelőn lereszelek.) A tetejét körbe kirakjuk meggyel, és közé tejszínhabot nyomunk formázva. (Nylon zacskóba tejszínhabot teszek, jól a végébe nyomdosom, a zacskó végét ollóval kivágom, nem kell nagy lyuk, és ezzel nyomom a formákat.)
- Az elkészített tortát legalább fél napra hűtőbe tesszük, ekkor érnek össze igazán az ízek. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4537
- Feltöltés dátuma: 2012. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a süti biztosan jól fog sikerülni. Mindent úgy írtam le, ahogy el kell készíteni. Senkinek nem fog gondot okozni! Próbáljátok ki nyugodtan!