r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta fahéjas meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta fahéjas meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 3452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4697.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 3452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap elkészítése: A torta tésztájának elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előbb kikevert masszával.
  2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a tésztához.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tortaformát, és a piskótatésztát beleöntjük, amit előmelegített sütőben 25 percig sütünk. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk.
  4. Töltelék: 12 db meggyet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagvazzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal.
  5. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot jó keményre felverjük (nem szoktam beletenni porcukrot, de aki édesszájú, tetszés szerint lehet).
  6. Az alsó -már kihűlt- tortalapra a (kihűlt) pudingot, majd a felvert tejszínhab egy részét rákenjük, majd a fele adag meggyszemeket ráhelyezzük. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre kerül a maradék puding és a tejszínhab egy része és a maradék meggy. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
  7. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. (Én egy nagy késsel szoktam szépen elsimítani.) Megszórjuk csokireszelékkel. (Keserű csokit nagy lyukú reszelőn lereszelek.) A tetejét körbe kirakjuk meggyel, és közé tejszínhabot nyomunk formázva. (Nylon zacskóba tejszínhabot teszek, jól a végébe nyomdosom, a zacskó végét ollóval kivágom, nem kell nagy lyuk, és ezzel nyomom a formákat.)
  8. Az elkészített tortát legalább fél napra hűtőbe tesszük, ekkor érnek össze igazán az ízek. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4537
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti biztosan jól fog sikerülni. Mindent úgy írtam le, ahogy el kell készíteni. Senkinek nem fog gondot okozni! Próbáljátok ki nyugodtan!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...