Feketeerdő-szelet Babi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
4 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A pudinghoz
A krémhez
-
157 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
A díszítéshez
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
369
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
34 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A pudinghoz
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
2945
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
20.3g tojás26 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A pudinghoz
-
12.3g meggylé5 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
A krémhez
-
30.8g növényi habtejszín77 kcal
-
21.5g meggybefőtt16 kcal
A díszítéshez
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
Összesen
181
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
369
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5194 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1106 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 2062 mg
-
Nátrium 1679 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.5 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
2945
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A pudinghoz
A krémhez
-
0.5 l növényi habtejszín
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókat megfelezve egy-egy 3 tojásos piskótalap készül. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg halványsárga nem lesz. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, és hozzászitáljuk a cukros tojássárgájához. Ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot (ha nagyon sűrű a massza, icipici vízzel lehet segíteni rajta). Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás után tűpróbáig sütjük. (Nagyjából 20 perc.) Ha kész, félretesszük.
- Elkészítjük a pudingot, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, edényestől hideg vízbe tesszük és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
- Felverjük a Hulalát teljesen kemény habbá, és betesszük pár percre a hűtőbe.
- Felszeleteljük a meggyszemeket. (Én kétfelé, vagy negyedekbe - mikor mihez van kedvem - szoktam vágni).
- Mire a meggyszemekkel végzünk, a hab megdermed. Ennek a habnak az egyharmadát külön tálba rakjuk át, a megmaradt részhez pedig hozzákeverjük óvatosan a meggydarabokat.
- Egy tálcára helyezzük az egyik piskótalapot, megkenjük a meggyes krémmel, erre jöhet a kihűlt puding, majd a második piskótalap és a félrerakott (meggy nélküli krém).
- A tetejét vagy tortadarával szórjuk meg, vagy zacskóba rakunk 4-5 kocka étcsokoládét, mikróba tesszük olvasztani (sűrűn figyelve az állagára, nehogy megégjen), a zacskó sarkán pici lyukat vágva meglocsoljuk a csokival a sütemény tetejét.
- Hűtőben pihentetve egy-két óra múlva felszeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14603
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az alapötletet egyik barátnőm adta, saját ízlésem szerint pedig elkészítettem. Azóta az egyik legnépszerűbb sütemény nálunk. Tipp: Ugyanezt a süteményt elkészíthetjük más gyümölcsökkel is (eper, őszibarack, stb.).