r
Nosalty Logó

Feketebab-főzelék pancettával kuktából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketebab-főzelék pancettával kuktából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

362
Kalória
16.3g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
17.2g
Zsír
144.4g
Víz
17.8g
Koleszterin
9.9g
Rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    577.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    824 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 1448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1196 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A babot legalább egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A pancettát felszeleteljük, és olajon megpirítjuk a kuktában.
  3. A hagymát apró kockákra feldaraboljuk. A pancettára szórjuk, és 5 percig pirítjuk.
  4. A fokhagymát is feldaraboljuk, és a hagymához adjuk pár percre.
  5. A konzerv paradicsomot és a vizet is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  6. A babot leszűrjük, és belekeverjük.
  7. Felforraljuk, és ráhelyezzük a kukta fedőjét.
  8. Közepes lángra és magas nyomásra állítjuk. Amikor a sziszegés folyamatossá válik, alacsonyabbra állítjuk a lángot, és 40 percen át főzzük.
  9. Vegyük le a tűzről, és eresszük ki a gőzt. Hagyjuk kihűlni, és a nyomást kiereszteni magából.
  10. Ha a nyomás indikátor gomb leesik, a kukta fedele felnyitható. Belekeverjük a sót és borsot.
  11. A bab még meleg marad, így azonnal tálalható, vagy később újra felmelegíthető másik edényben. Hűtőben 2 napig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: kukta

Egyszerű és gyors recept, a babáztatástól eltekintve. 6 literes kuktában készült. A pancetta húsos része ropogós, a zsíros része elolvad a szánkban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!