r
Nosalty Logó

Fekete-fehér márványkeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete-fehér márványkeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1794.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, utána hozzáadjuk a rumot is.
  2. Fokozatosan belekeverjük az átszitált lisztet, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tészta feléhez hozzáadjuk a kakaót és addig gyúrjuk, amíg a tészta mindenhol egyformán sötét színű nem lesz.
  3. Mindkét tésztát fóliába csomagoljuk és lehűtjük. Én be szoktam rakni a fagyasztóba egy 5-10 percre.
  4. Utána a világos és sötét tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk. A világos tésztalap tetejét megkenjük a tojásfehérjével, ráhelyezzük a sötét tésztalapot, és azt is megkenjük tojásfehérjével. A tésztából henger formázunk, majd újra lehűtjük. Szintén elég 5-10 perc a mélyhűtőben.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt rakunk, a tésztánkból pedig 1/2 cm vastagságú szeleteket vágunk.
  6. 10-12 perc alatt légkeveréses módban megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12329
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Ajánló

Egyszerű, gyors, kiadós kis süti és még szép is. Vendégvárónak is jó! De szerintem most szilveszterkor is kapós lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra kapott süteményes könyvben találtam, azóta már ki is próbáltam és nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...