r
Nosalty Logó

Fehércsokis creme brulee feketeáfonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Fehércsokis creme brulee feketeáfonyával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

481
Kalória
6.4g
Fehérje
41.2g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
55.5g
Víz
291.6g
Koleszterin
226mg
Rost
37.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel, a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és állandóan kavargatva felolvasztjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojás sárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük a még meleg csokis tejszínt, amelyből kiszedtük a vaníliarudat.
  3. A lekvárt 4 hőálló edényke (kb. 125-150 ml űrtartalom) aljára simítjuk, majd ráöntjük a sűrű szitán átszűrt tojásos csokoládés tejszínt.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legálabb 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A lekvárt felhasználás előtt egy sűrű szitán át is passzírozhatjuk. Elkészíthetjük más gyümölcslekvárral is, például málna, cseresznye, stb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!