Fehércsokis creme brulee feketeáfonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
16g lekvár/ dzsem44 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
64g lekvár/ dzsem178 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
Összesen
1924
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
16.8g fehér csokoládé91 kcal
-
42.1g habtejszín123 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13.5g tojássárgája43 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
10.8g lekvár/ dzsem30 kcal
-
6.7g barna cukor26 kcal
Összesen
325
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 131.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.8 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 221.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 991 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
1924
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
-
100 g fehér csokoládé
-
250 ml habtejszín
-
50 ml tej
-
1 db vanília
-
4 db tojássárgája
-
1 ek cukor
-
4 ek barna cukor
Elkészítés
- A tejszínt a tejjel, a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és állandóan kavargatva felolvasztjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk.
- A tojás sárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük a még meleg csokis tejszínt, amelyből kiszedtük a vaníliarudat.
- A lekvárt 4 hőálló edényke (kb. 125-150 ml űrtartalom) aljára simítjuk, majd ráöntjük a sűrű szitán átszűrt tojásos csokoládés tejszínt.
- Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig gőzöljük.
- Kivesszük, hűlni hagyjuk, legálabb 2 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2740
- Feltöltés dátuma: 2015. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A lekvárt felhasználás előtt egy sűrű szitán át is passzírozhatjuk. Elkészíthetjük más gyümölcslekvárral is, például málna, cseresznye, stb.