Fehérboros rákragu
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 473 micro
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2628.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 1449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 523.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 993 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1893 micro
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A rákhúst megtisztítjuk, a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a citrom levét kinyomjuk.
- Olívaolajon csipet sóval és tört borssal üvegesre pirítjuk a hagymát.
- A rákhúst a hagymára tesszük curryvel és édesköménnyel ízesítve megfőzzük.
- A fehérbort hozzáadva összefőzzük.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8170
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
A rákhúst hosszában kettévágva kapjuk a csavaros formát főzéskor. Ha gyermekeknek főzünk a fehérbor elhagyandó (ekkor a tésztavízből vegyünk ki 1 dl-t és főzzük a mártáshoz), vagy forraljuk el az alkoholt. Tálalható többféle körettel, tésztákkal, gabonákkal. Lehet még további fűszerekkel, ízlés szerint ízesíteni a mártást pl. chilivel. A képen látható köret: medvehagymás tönköly tészta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Egyik áruházlánc tengeri herkentyű akciót tartott néhány hónappal ezelőtt. A kagylót és a garnélát különösen jó áron adták, a kagyló ára versenybe szállt a csont nélküli karaj árával. Mivel férjecske rajong a fehérboros kagylóért és mindketten szeretjük a rákragus tésztát, így ide szerveztük az aktuális bevásárló körutat és mindkettőből bevásároltunk. A kagyló frissen elkészült, elfogyott, a rákot kiporciózva lefagyasztottam, jól fog jönni később is alapon... Így is lett, egy rohangálós, teendőkkel fűszerezett napon elérkezett az ebédidő, rákocska elő a hűtőből, ráadásul kapóra jött a nem sokkal korábban talált medvehagymás tönkölytészta és fél óra múlva már gőzölgött is a nem mindennapi ebéd az asztalon.