r
Nosalty Logó

Fehérboros desszertkrém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Fehérboros desszertkrém
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

384
Kalória
7.4g
Fehérje
39.5g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
104.8g
Víz
205.5g
Koleszterin
20mg
Rost
37.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    628.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 2307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A zselatinlapokat vízben megáztatjuk.
  2. A tojásokat különválasztjuk, és a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a kipréselt citromlevet.
  3. A fehérbort csípősre fölmelegítjük (egy kicsit az ujjunk hegyét beledugjuk, olyan érzés legyen, mintha megcsípne). A megáztatott zselatinlapokat is hozzáadjuk, addig keverjük, amíg teljesen föloldódnak a borban.
  4. A tojássárgakrémhez öntjük, miközben gyorsan kevergetjük a krémet.
  5. A csipet sóval kemény habbá fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük.
  6. Poharakban elosztjuk. Nekem 7 pohár jött ki ebből a mennyiségből, de mint a fotón is látszik, csak félig töltsük meg a poharakat. 4-5 órát fogyasztás előtt hidegen tároljuk, de érdemes előző nap már elkészíteni, mert másnap sokkal finomabb, jobban összeérnek az ízek.
  7. Tálalás előtt fölhabosított tejszínhabot habzsák segítségével nyomunk a tetejére. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 6 perc

Régóta őrzött receptemet osztom meg itt. Egy nagyon különleges alkalomra készítettem el. Fehérborfajtából én rizlinget választottam, mert ez az egyik kedvencem. Badacsony egyik kedvelt nedűje.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!