r
Nosalty Logó

Fehérboros csirkemell fokhagymás diómártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Samiya
Fehérboros csirkemell fokhagymás diómártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

512
Kalória
55.5g
Fehérje
6.2g
Szénhidrátok
27g
Zsír
218.2g
Víz
167.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
2.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3070 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 512 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6666.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    3579 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3070 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket bedörzsöljük a citrommal. A dióbelet ledaráljuk, és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a húsdarabokat mindkét oldalukon megpirítjuk.
  3. Ráöntjük a bort és felforraljuk. Hozzáadjuk a húslevest, beletesszük a babérlevelet, majd sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön, a melleket időnként megforgatva puhára főzzük.
  4. Amikor a csirke elkészült, tálra tesszük és tálalásig melegen tartjuk. A visszamaradt főzőlébe keverjük a diós-fokhagymás masszát és a joghurtot.
  5. Az egészet lassú tűzön kb 5 percig melegítjük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A diómártást a húsra kanalazzuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Sógornőm szeretett volna egy saját görög szakácskönyvet, így karácsonyra megleptem eggyel. Abból néztem ki ezt a receptet és mindenkinek nagyon ízlett. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!