r
Nosalty Logó

Fehérboros csirkemáj zellerpürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Fehérboros csirkemáj zellerpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemáj

Zellerpüré

Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemáj

Zellerpüré

Összesen 2113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Csirkemáj

Zellerpüré

Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    354 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5836 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1004 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5819 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17508 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3012 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17457 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Csirkemáj

Zellerpüré

Elkészítés

Csirkemáj

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemájat mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan össze.
  4. Ezután pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral, résnyire fedjük le a serpenyőt, és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik) Az elkészült májat tálalásig tartsuk melegen.

Zellerpüré

  1. A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor puhára főtt szűrjük le.
  2. A leszűrt zellerhez adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jó simára, habosra.
  3. Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá, salátát, uborkát, savanyúságot.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 303
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Csirkemáj

Zellerpüré

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...