r
Nosalty Logó

Fehérboros csirke barna rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fruba
Fehérboros csirke barna rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4677 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2332 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 3521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha nem előfőzött, gyorsan elkészülő rizst használunk, akkor az elején felrakhatjuk főni. A megmosott csirkemellet vágjuk kis csíkokra, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a diót kis darabokra törjük.
  2. A vajat és az olívaolajat összekeverjük, majd a hozzáadott csirkemell csíkokat, nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Egy másik edénybe leszűrjük az alatta maradt olaj és vaj keverékét, és ebben megfonnyasztjuk a vöröshagymát (kis lángon kb. 10 perc).
  3. Amint a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a száraz fehérbort, melyet nagy lángon kb. 5 percen át forralunk. Az így elkészült alapot öntsük vissza az eddig félretett csirkére, adjuk hozzá a fokhagymás chiliszószt, és szórjuk meg bazsalikommal. Kb. 5 perc után szórjuk rá a diót és a szezámmagot. Ezt kavargatva pár perc alatt elkészülünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1474
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint éhesek voltunk... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...