Fehér kenyér Heni konyhájából
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
330g víz0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
8g só0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
3g cukor10 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
54.8g finomliszt199 kcal
-
36.1g víz0 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
2.7g élesztő3 kcal
-
4.7g napraforgó olaj41 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4159.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 3131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 411.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
1 ek ecet
-
2 kk só
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
- A kenyérsütőbe beleadagoljuk a következőképp a hozzávalókat a dagasztáshoz: Alul a folyékony dolgokat, plusz a sót, majd a lisztet, a tetejére az élesztőt és 1 mk cukrot.
- Kb. 20 percet dagasztjuk a tésztát, majd átgyúrjuk, kelesztőtálba tesszük és újabb 20 percig kelesztjük.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk és kikent ultraplusz edénybe helyezzük, a tetejét pengével bevágjuk, bekenjük tojássárga-víz keverékével, vagy csak sima vízzel lesprickáljuk, lefedjük és előmelegített sütőben először 200 fokon sütjük kb. 20-25 percig, majd megint lespricceljük vízzel, 180 fokra állítjuk a hőfokot és fedő nélkül sütjük tovább készre. Összesen kb. 50-55 perc alatt sül meg az ultraplusz edényben.
- Ha megsült, pár perc múlva kivesszük a formából, kicsit áttöröljük vizes tenyérrel, és konyharuhába csavarva rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6228
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Ajánló
Másnap sem morzsálódik, tömörebb mint a bolti kenyér, kb. 90 dkg lesz belőle. Akinek nincs kenyérsütője a dagasztáshoz kidagaszthatja simán kézzel, az összes hozzávalókat egybe gyúrja, lefedve keleszti kb. 45 percet, aztán sütheti kikent jénaiba fedővel, vagy cserépformában is. A sütési idő ettől változik pár percet, hogy miben sütjük, de összességében kb. 40-45 perc kell mindegyik fajta sütéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már tavaly is sütöttem fehér kenyeret két másik recept alapján, akkor még nem volt kenyérsütőm a dagasztáshoz, és a kezem nem nagyon bírja. Ezt a receptet a szomszédomtól kaptam, nekünk bevált. Fontos, hogy pár napig eláll a kenyér, vagy zacskóban tartva, vagy konyharuhába csavarva másnap is puha és nem morzsálódik, és tömörebb, mint a bolti kenyér. Nincs benne mindenféle adalékanyag. Na persze meg kell szokni a házi kenyeret, mert pl. nálunk a kisebbik lányomnak még hiányzik valami mű íz belőle...