r
Nosalty Logó

Fehér gateau au chocolat rumos cseresznyével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Fehér gateau au chocolat rumos cseresznyével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

534
Kalória
5g
Fehérje
43.2g
Szénhidrátok
36.6g
Zsír
53.8g
Víz
92g
Koleszterin
113.3mg
Rost
30.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. A 6 tortagyűrűt egy sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, kb. 2 órára hűtőbe tesszük hűlni.
  2. A csokoládét durvára vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, a csokoládét felolvasztjuk benne. A kicsavart zselatint felolvasztjuk a meleg tejszínes-csokoládéban. Az előkészített formákba öntjük, lefedjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  3. A cseresznyét leszűrjük. A pudingport elkeverjük 4 ek cseresznyelével. A maradék cseresznyelevet a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, felfőzzük, kb. 2 percig főzzük. Hozzákeverjük a rumot, levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a cseresznyét. Hűlni hagyjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A gateaut tányérokra borítjuk, elosztjuk rajtuk a tejszínt. A rumos cseresznyével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

Tortagyűrűk helyett a desszertet elkészíthetjük egy 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában is, amelynek az alját sütőpapírral kibéleljük, és mielőtt a csokoládét beleöntenénk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A kész desszertet cikkekre vágva tálaljuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!