Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
Málnaöntethez
Torta
-
75g keksz314 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
125g fehér csokoládé674 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
19 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
2352
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
Málnaöntethez
-
200g málna104 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17 kcal
-
100g víz0 kcal
Torta
-
150g keksz629 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
250g fehér csokoládé1348 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
4706
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
Málnaöntethez
-
14.6g málna8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g kukoricakeményítő1 kcal
-
7.3g víz0 kcal
Torta
-
10.9g keksz46 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
18.2g fehér csokoládé98 kcal
-
18.2g mascarpone73 kcal
-
14.6g növényi habtejszín37 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Összesen
343
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 152 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1003.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.5 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 146.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
2352
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 303.9 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2007.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.1 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 292.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
4706
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Málnaöntethez
-
20 dkg málna
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
-
1 dl víz
Torta
-
80 g vaj
-
250 g fehér csokoládé
-
250 g mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Málnaöntethez
- A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, és közben óvatosan keverjük meg.
- A keményítőt keverjük simára a 1 ek vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Torta
- Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
- A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.
- Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a habos-krémet. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen.
- Közben el lehet készíteni a málnaöntetet.
- Tálalás előtt kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
- Tepsi mérete: 20
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15326
- Feltöltés dátuma: 2013. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept
Nagy melegben sokszor készítek sütés nélküli sajttortát. Így aztán amikor érik a málna (és most éppen rengeteg, piros málnaszemmel vannak tele a bokrok), szívesen készítek belőle öntetet, és koronázom meg vele a tortát.