r
Nosalty Logó

Fehér csirkealaplé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Fehér csirkealaplé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 2599 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A májat külön vesszük. A zöldségeket meghámozzuk, és nagy darabokra vágjuk. Kivéve a vöröshagymát, őt héjastul használjuk, a fokhagymát pedig csak keresztbe vágjuk el.
  2. Egy nagy fazékba tesszük, felöntjük kb. 5 liter hideg vízzel. Hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet, majd kis lángon, lefedve felforraljuk (ez kb. 1 óra)
  3. Szűrővel lehabozzuk, majd hozzáadjuk a nagy darabokra vágott zöldségeket, és a zöldfűszereket.
  4. Kis lángon 2-3 órát gyöngyöztetjük - attól függ, milyen öreg a csirkénk.
  5. Ha kész, leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, és felcímkézve lefagyasztjuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 6922
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Ajánló

Lehetőleg idősebb tyúkot vegyünk hozzá, annak ízesebb a húsa, és jobb leves lesz belőle. A mélyhűtőben az alaplé kb. 3 hónapig van el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér alaplé - barna akkor lenne, ha előtte karamellizáltuk volna a húst és a zöldségeket. nem húsleves, ezért nincs igazán megfűszerezve, de lefagyasztva tökéletes, hogy ne kelljen kockáznunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...