Fatörzs torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
doroveibetty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Piskótához
-
9g finomliszt34 kcal
-
2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Krémhez
-
16g habtejszín46 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
5g mandula30 kcal
Tetejére
-
11g étcsokoládé61 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
0 kcal
-
9 kcal
Összesen
570
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Piskótához
-
75g finomliszt273 kcal
-
18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
-
28g vaj201 kcal
Krémhez
-
125g habtejszín365 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
40g mandula236 kcal
Tetejére
-
90g étcsokoládé491 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
4561
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Piskótához
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
18.1g tojás23 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
Krémhez
-
10.3g habtejszín30 kcal
-
20.6g gesztenyemassza37 kcal
-
3.3g mandula19 kcal
Tetejére
-
7.4g étcsokoládé41 kcal
-
20.6g vaj148 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
1.6g színes cukorka6 kcal
Összesen
378
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
570
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 336 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2308.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 283.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 2518 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1019 micro
Összesen
4561
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
378
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
75 g finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál fahéj
-
4 db tojás
-
100 g cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
Krémhez
-
125 ml habtejszín
Tetejére
-
90 g étcsokoládé
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Piskótához
- A sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat) előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt kissé megolajozzuk.
- A tésztához a lisztet, a kakaót és a fahéjat kis tálba szitáljuk.
- A tojásokat 100 g cukorral egy nagy tálban a robotgép közepes fokozatával sűrű krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, és két részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Belekeverjük az olvasztott vajat is, majd az egészet az előkészített tepsibe kanalazzuk.
- Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha egy kissé rugalmas a teteje.
- A munkalapra tiszta konyharuhát terítünk, rászórunk egy kevés cukrot, majd ráfordítjuk a piskótát. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, majd a hosszú oldalán feltekerjük, és rácsra tesszük hűlni.
Krémhez
- A töltelékhez a tejszínt egy tálban lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk az édes gesztenyemasszát, és jól összekeverjük.
- A csokoládés vajkrémhez az étcsokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, és folyamatosan keverve simára dolgozzuk. A tűzről félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
- A vajat és a vanília kivonatot egy nagy keverőtálban a robotgép közepes fokozatával fehéredésig és krémesre keverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládéval. A robotgépet alacsony fokozatra állítva, óvatosan belekeverjük a porcukrot is.
Tetejére
- A piskótát kitekerjük, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Megkenjük a töltelékkel a piskótalapot úgy, hogy a szélén 2 cm-nyi üres részt hagyunk. A krém tetejére mogyoródarabokat szórunk, és ismét feltekerjük, majd levágjuk a végeit.
- A süteményt egy nagy tálra helyezzük, és az egyik végéből ferdén levágunk egy 10 cm-es darabot. Ráillesztjük a sütemény oldalára vagy a tetejére, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy elágazó fatörzs. Hűtőszekrénybe tesszük.
- A csokoládés vajkrémet a fatörzsre kenjük. Egy villával vagy akár egy lapos késsel kéregmintát rajzolunk a krémben. Tetejét megszórjuk zöld színű díszítő cukorkával. De tetszés szerint porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 10180
- Feltöltés dátuma: 2014. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
doroveibetty
9 recept
A kisfiam imádja a fatörzs tortát, eddig mindig rendeltem, de miután megtaláltam ezt a receptet, soha többé nem rendelek! A kisfiam imádta, és a család többi tagja is!! Szerintem a forma sem sikerült annyira rosszul, majd a legközelebbi jobb lesz!!