r
Nosalty Logó

Fatörzs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
doroveibetty
Fatörzs torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    336 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2518 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 4561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat) előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt kissé megolajozzuk.
  2. A tésztához a lisztet, a kakaót és a fahéjat kis tálba szitáljuk.
  3. A tojásokat 100 g cukorral egy nagy tálban a robotgép közepes fokozatával sűrű krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, és két részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Belekeverjük az olvasztott vajat is, majd az egészet az előkészített tepsibe kanalazzuk.
  4. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha egy kissé rugalmas a teteje.
  5. A munkalapra tiszta konyharuhát terítünk, rászórunk egy kevés cukrot, majd ráfordítjuk a piskótát. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, majd a hosszú oldalán feltekerjük, és rácsra tesszük hűlni.

Krémhez

  1. A töltelékhez a tejszínt egy tálban lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk az édes gesztenyemasszát, és jól összekeverjük.
  2. A csokoládés vajkrémhez az étcsokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, és folyamatosan keverve simára dolgozzuk. A tűzről félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat és a vanília kivonatot egy nagy keverőtálban a robotgép közepes fokozatával fehéredésig és krémesre keverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládéval. A robotgépet alacsony fokozatra állítva, óvatosan belekeverjük a porcukrot is.

Tetejére

  1. A piskótát kitekerjük, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Megkenjük a töltelékkel a piskótalapot úgy, hogy a szélén 2 cm-nyi üres részt hagyunk. A krém tetejére mogyoródarabokat szórunk, és ismét feltekerjük, majd levágjuk a végeit.
  2. A süteményt egy nagy tálra helyezzük, és az egyik végéből ferdén levágunk egy 10 cm-es darabot. Ráillesztjük a sütemény oldalára vagy a tetejére, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy elágazó fatörzs. Hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A csokoládés vajkrémet a fatörzsre kenjük. Egy villával vagy akár egy lapos késsel kéregmintát rajzolunk a krémben. Tetejét megszórjuk zöld színű díszítő cukorkával. De tetszés szerint porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10125
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
doroveibetty 9 recept

A kisfiam imádja a fatörzs tortát, eddig mindig rendeltem, de miután megtaláltam ezt a receptet, soha többé nem rendelek! A kisfiam imádta, és a család többi tagja is!! Szerintem a forma sem sikerült annyira rosszul, majd a legközelebbi jobb lesz!!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk