r
Nosalty Logó

Fatörzs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
doroveibetty
Fatörzs torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    336 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2518 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 4561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat) előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt kissé megolajozzuk.
  2. A tésztához a lisztet, a kakaót és a fahéjat kis tálba szitáljuk.
  3. A tojásokat 100 g cukorral egy nagy tálban a robotgép közepes fokozatával sűrű krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, és két részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Belekeverjük az olvasztott vajat is, majd az egészet az előkészített tepsibe kanalazzuk.
  4. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha egy kissé rugalmas a teteje.
  5. A munkalapra tiszta konyharuhát terítünk, rászórunk egy kevés cukrot, majd ráfordítjuk a piskótát. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, majd a hosszú oldalán feltekerjük, és rácsra tesszük hűlni.

Krémhez

  1. A töltelékhez a tejszínt egy tálban lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk az édes gesztenyemasszát, és jól összekeverjük.
  2. A csokoládés vajkrémhez az étcsokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, és folyamatosan keverve simára dolgozzuk. A tűzről félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat és a vanília kivonatot egy nagy keverőtálban a robotgép közepes fokozatával fehéredésig és krémesre keverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládéval. A robotgépet alacsony fokozatra állítva, óvatosan belekeverjük a porcukrot is.

Tetejére

  1. A piskótát kitekerjük, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Megkenjük a töltelékkel a piskótalapot úgy, hogy a szélén 2 cm-nyi üres részt hagyunk. A krém tetejére mogyoródarabokat szórunk, és ismét feltekerjük, majd levágjuk a végeit.
  2. A süteményt egy nagy tálra helyezzük, és az egyik végéből ferdén levágunk egy 10 cm-es darabot. Ráillesztjük a sütemény oldalára vagy a tetejére, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy elágazó fatörzs. Hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A csokoládés vajkrémet a fatörzsre kenjük. Egy villával vagy akár egy lapos késsel kéregmintát rajzolunk a krémben. Tetejét megszórjuk zöld színű díszítő cukorkával. De tetszés szerint porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10140
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
doroveibetty 9 recept

A kisfiam imádja a fatörzs tortát, eddig mindig rendeltem, de miután megtaláltam ezt a receptet, soha többé nem rendelek! A kisfiam imádta, és a család többi tagja is!! Szerintem a forma sem sikerült annyira rosszul, majd a legközelebbi jobb lesz!!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...