r
Nosalty Logó

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyakroketthez

Összesen 1435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyakroketthez

Összesen 5739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyakroketthez

Összesen 231 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.6 g

Zsír

  • Összesen
    433.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4639.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2778 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    126 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 5739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyakroketthez

Elkészítés

A húshoz

  1. A combot felszeleteljük.
  2. Feltesszük vízbe főni kis sóval és fokhagymával.
  3. A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
  4. A húst, ha megfőtt, ráöntjük az olajat, fűszert, és lepirítjuk.
  5. Köret:
  6. A körethez összekeverjük a már kihűlt főtt, áttört burgonyát egy egész tojással, vajjal, sóval, borssal, sütőporral, csipet szerecsendióval és annyi lisztel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  7. Olajos kézzel krokett formát csinálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
  8. Az egészet fatányéron tálaljuk, és ízlés szerint díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5137
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Vendégvárásra ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meg akartam lepni a vendégeimet egy igazi jó fogással, és nem utolsó sorban imádott lányomat, Fannit.:D

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyakroketthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...