r
Nosalty Logó

Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hétpettyes
Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 6608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    491.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 6608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej felét, az élesztővel, 1 ek porcukorral, 2 ek liszttel összekeverjük. Csipetnyi liszttel megszórjuk a tetejét (kovász).
  2. A felfuttatott kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, hólyagosra kidolgozzuk. Én robotgéppel szoktam készíteni, és így csak pár percet vesz igénybe. A tészta a nokedli tésztájánál kicsit keményebb legyen. Ennek megfelelően adagoljuk a lisztet vagy a tejet pluszba.
  3. A tészta tetejét meghintjük liszttel, és duplájára kelesztjük langyos helyen letakarva.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit a kezemmel széthúzzuk vékonyabbra ( kb. 2 cm magas), és kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarjuk, amíg az olaj felmelegszik.
  5. A fánkokat középen benyomva lisztes felével felfelé rakjuk a nem túl forró olajba, és fedővel lefedjük. Vigyázat, hamar átsül!
  6. Ha pirosra sült, megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük a másik oldalát.
  7. Szűrőkanállal háztartási törlőpapírra szedjük.
  8. Tálalni lehet ízlés szerint: porcukorral, lekvárral, lekvár és rum keverékével. Ki hogy szereti! :-)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19792
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Ajánló

Elkészítése egyszerű és gyors. Csak semmi fakszni! A sikerélmény garantált.Tésztája pihekönnyű. Mindenkinek bátran ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hétpettyes 8 recept

Farsangi időszak lévén, újra nekiveselkedtem e finomság elkészítésének, mert nem győzünk betelni vele. Meg persze jó alkalom a barátoknak is kedveskedni, főleg saját, házi készítésű baracklekvárral felkínálva. A recept eredetileg Horváth Ilona könyvéből és Édesanyám tapasztalatának összegyúrásával készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...