r
Nosalty Logó

Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
anikax
Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

2301
Kalória
10.9g
Fehérje
89.3g
Szénhidrátok
214.1g
Zsír
60g
Víz
-
Koleszterin
3.3g
Rost
10.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 9201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    856.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    395 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    312 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 9201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 613 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt, sót, cukrot a tejben kissé felmelegítjük.
  2. A lisztet keverőtálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk.
  3. Beleöntjük az élesztős tejet és fakanállal összedolgozzuk, míg el nem válik a tészta az edény falától. Ha nagyon ragadna, mert túl lágy a tészta, nagyon kevés lisztet lehet még hozzáadni.
  4. A tálat lefedjük és 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk a tésztát.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pohárral, vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és még 10 percig pihentetjük a fánkokat a nyújtódeszkán.
  6. Közben zsiradékot egy mélyebb serpenyőben felmelegítünk, annyit, hogy a fánkok "foroghassanak" benne. Mikor igazán forró, a fánkokat közepüknél kicsit széthúzogatva a zsiradékba tesszük.
  7. Mindkét oladalukat rózsaszínre sütjük, törlőpapírra szedjük. Tálalás előtt még melegen megszórjuk porcukorral, a mélyedésbe ízlés szerint lekvárt is tehetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ismét egy a Nagymamám régi receptjei közül, kissé átdolgozva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!