r
Nosalty Logó

Fánk málnalekváros töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Fánk málnalekváros töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5997.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    2821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    509 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 6611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben 1 ek. cukorral és egy kevés liszttel. Egy nagy dagasztótálba öntjük a lisztet középébe kerül az élesztő, hozzákeverjük a tojást , vaníliás cukrot és további 2 ek cukrot, sót, olvasztott vajat.
  2. Egy puha, selymes egyöntetű tésztává dolgozzuk össze, majd 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  3. A tésztát 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és szabályos kör alakra szaggatjuk. További 20 percet pihentetjük letakarva.
  4. Egy magas falú serpenyőben vagy lábosban olajat hevítünk, és a forró olajba helyezzük. Lefedjük, és úgy 1 perc után levesszük a fedőt, és megfordítjuk. (Azáltal, hogy letakarjuk, keletkezik rajta a szép, fehér színű gyűrű.) A kész fánkokat papírtörlőn lecsepegtetjük.
  5. A málnát egy villával összetörjük, és egy kis fazékban felfőzzük 1 ek. cukorral. A lekvárt egy nyomózsákba töltjük, és a vékony fémcsőfejjel betöltjük óvatosan a fánkok oldalába nyomva. A fánkokat ízlés szerint leszórjuk porcukorral.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1784
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fánk málnalekváros töltelékkel
Szimran 144 recept

Igazi kalóriabomba, de néha belefér... mmmmh... Ez nagyon finom lett:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...