r
Nosalty Logó

Fahéjas tekercs d0rka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas tekercs d0rka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntözéshez

Összesen 727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntözéshez

Összesen 4360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntözéshez

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.1 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 4360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntözéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tepsit kikenjünk vajjal, majd hozzálátunk a sütemény elkészítéséhez.
  2. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk egy csipet sóval, 5 dkg porcukorral.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy rétestészta keménységű legyen.
  4. Fél óra pihentetés után jó vékonyra kinyújtjuk.
  5. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, megkenjük vele a tésztát.
  6. Feltekerjük a tésztát, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, felállítva 1-1 cm távolságra a a tepsibe rakosgatjuk.
  7. A tepsiben kelni hagyjuk addig, amíg a darabok összeérnek, aztán sütjük.
  8. A tejből, cukorból, vaníliás cukorból öntetet keverünk, és mikor a tészta már sárgulni kezd, megöntözzük vele. 5-10 percig, míg el nem kezd jobban megpirulni, tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4712
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Ajánló

Ha a töltelékben a fahéjat kakaóporra vagy vaníliás cukorra cseréljük, akkor a tekercs más változatait is megkóstolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hidegebb napok közeledtével jólesik ez a fahéjas lélekmelegítő finomság, melyet anno a nagymamám készített a legfinomabban.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntözéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...