r
Nosalty Logó

Fahéjas szilvás-mákos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kukoricaderce
Fahéjas szilvás-mákos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5379.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    2158 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    354 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a tej felével, majd tegyük hozzá a mákot.
  2. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a mákos keverékhez a maradék tejjel felváltva adagolva.
  3. Öntsük kivajazott, lisztezett tortaformába (vagy kisebb tepsibe), helyezzük rá a félbevágott szilvákat, és szórjuk meg őket fahéjas cukorral.
  4. Közepes tűzön süssük kb. 1 órát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15898
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kukoricaderce 10 recept

A Horváth Ilona-féle szakácskönyvben található máklepény receptjét felhasználva készítettem el ezt az egyszerű szilvás-mákos lepényt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...