r
Nosalty Logó

Fahéjas-sütőtökös koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Fahéjas-sütőtökös koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    1461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    1416 micro
  • β-karotin
    7388 micro
  • β-crypt
    5844 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben 2 ek porcukrot elkeverünk, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A többi alapanyaggal együtt tésztát dagasztunk, de a maradék tejet csak fokozatosan adagoljuk hozzá, szükség szerint. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, de egy evőkanállal hagyunk belőle a lekenéshez.
  4. Feltekerjük hosszanti irányban, majd hosszában kettévágjuk. Összefonjuk úgy, hogy a vágott fele legyen felül, koszorút formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt, és kb. 180 fokra előmelegítjük, amíg a sütő melegszik, addig pihen a kalácsunk. Sütés előtt a maradék fahéjas vajjal lekenjük, aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2118
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Ajánló

Tipp: kenyérsütőgéppel könnyebb a dagasztás, alulra tej, tojás, sütőtök, só, vaj, liszt, élesztős tej. De a tejet itt is csak fokozatosan tegyük bele, szükség szerint. Én így készítettem!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-sütőtökös koszorú
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, különleges íze lesz a töktől és a fahéjtól.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...