r
Nosalty Logó

Fahéjas karlsbaderbullar

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas karlsbaderbullar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 ek cukorgyöngy (svédül pärlsocker. Sajnos ezt a fajta cukrot én eddig csak Svédországban láttam, vettem, így Magyarországon sima kristálycukorra)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, és kb. 5-10 percig hagyjuk felfutni az élesztőt, amíg kb. duplájára nem nő.
  2. Keverjük össze, és morzsoljuk el a vajat a liszttel egy nagy tálban. Adjuk hozzá a maradék cukrot, tojást és a felfuttatott élesztőt. Kb. 5-10 percig gyúrjuk a tésztát, amíg egy szép sima, lágy tésztát nem kapunk. Tegyük félre, és kb. 10-15 percig hagyjuk pihenni, kelni a tésztát.
  3. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki egy lisztezett felületre (kb. 20x30 cm-esre). Kenjünk meg először a vajjal, szórjuk meg a fahéjjal, majd reszeljünk rá marcipánt.
  4. A most következő lépésnél két különböző módon lehet formázni és feltekerni vagy csavarni a bullar-t.
  5. Félbehajthatjuk a tésztát, kb. 1 cm-es csíkokra vághatjuk, majd a két végét tartva ellentétes irányba elkezdjük csavarni a tésztát, majd spirál alakú csigákat formázunk a tésztából.
  6. A másik lehetőség (ami valamivel talán gyorsabb is), hogy a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát, kb. 10-15 szeletre vágjuk, és bullar sütőpapírban a tepsire helyezzük.
  7. Kb. 40-60 percig hagyjuk kelni a már készre formázott csigákat. (Be kell valljam, én tegnap nem hagytam kelni őket, egyből mentek az előmelegített sütőbe, de szerintem így is tökéletesek lettek.)
  8. Melegítsük elő a sütőt 225°C-ra. A csigákat kenjünk meg tojással, szórjuk meg gyöngycukorral (vagy ennek hiányában kristálycukorral), és a sütő középső rácsára téve kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2887
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy döntést hoztam a hétvégén. Az összes svéd bullarféleséget kipróbálom, ehhez meg fogom minden létező fajtáját sütni. Elhatároztam, hogy ehhez a projekthez meg fogom venni azt a svéd könyvet, amivel már nagyon régóta szemezek, és ami hagyományos svéd sütemény- és tortarecepteket tartalmaz.  A sütést Cupcakesfluffan Karlsbaderbullar receptjével kezdtem (a karlsbaderbullar vajjal és marcipánnal van töltve), lépésről lépésre követtem is a receptet. Egy ideig...mMég mielőtt feltekertem volna a tésztát,  arra gondoltam, miért is ne szórhatnám meg fahéjjal is? Mindenki maga döntse el, mi sült ki ebből a végén... Marcipános kanelbullar (a svéd fahéjas csiga) vagy fahéjas karlsaderbullar. Ahogy tetszik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...