r
Nosalty Logó

Fahéjas csirkemáj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fahéjas csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

678
Kalória
32.8g
Fehérje
32g
Szénhidrátok
47.6g
Zsír
333.8g
Víz
689.5g
Koleszterin
3.6g
Rost
19.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5757 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17343 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3004 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17270 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 2034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, a májat, az almát és az aszalt szilvát is megközelítőleg azonos nagyságúra vágjuk. A hagymát viszont ne kíméljük, aprítsuk rendesen.
  2. A hagymát kevés olajon, liba- vagy kacsazsíron pirítsuk meg, dobjuk hozzá az apróra vágott vagy préselt fokhagymákat, majd a tűzről lehúzva élénkítsük fel pirospaprika-őrleménnyel.
  3. Most már jöhet a máj, melyet "fehéredésig" pirítunk lelkes kevergetés mellett. Eközben sóval, borssal, majorannával fűszerezzünk.
  4. Amíg a máj készül, addig a felkockázott almát a vajon megpároljuk, és bőségesen megszórjuk fahéjjal. Fokozatosan hozzákeverjük a tejfölt, amibe az aszalt szilva is belekerül. Addig rotyogtassuk a keverékünket, amíg a szilva is megpuhul, és kiengedi az ízét. Ha szükséges, adjunk még hozzá fahéjat, mert a tejföl sokat tompíthat rajta. Ennél a pontnál, ha van rá igény, tehetünk bele chilit, ami teljesen felpörgeti alkotásunkat.
  5. Végül a fahéjas keverékünket házasítsuk össze az elkészült májjal, és 4-5 percig főzzük őket együtt. Ha elkészült, tálaljuk (mazsolás) rizzsel, és gyűjtsük be az elismeréseket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Imádom a csirkemájat, akár finom puha fehérkenyérrel, akár főtt krumplival, de egy idő után egy kicsit többet akar az ember kihozni ebből az alapanyagból. Ebben az esetben is a kedvenceimet "vegyítettem" össze, hogy egy kicsit indiai hangulatúvá változtassam ezt a magyaros ételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!