r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga adelka05 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adelka05
Fahéjas csiga adelka05 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 9045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    518.1 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7805.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    966.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4271 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 9045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Először is vajalapot kell készítenünk. A vajat összegyúrjuk 20 dkg liszttel. 14 dkg-ot leveszünk belőle, és félrerakjuk a tésztához. A maradékból négyzetet formázunk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd jól összekeverjük. A maradék lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a maradék vajat és az élesztőt keveréket, majd jól összegyúrjuk. Deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle, és keresztet vágunk a tetejébe, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
  3. A megkelt tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban kinyújtjuk a tésztát, mint egy X-et. Helyezzük rá a vajalapot, és ráhajtogatjuk a tésztát. Elkezdjük kinyújtani a tésztát. Ha ez megvan, SZIMPLÁN behajtjuk a tésztát, ami annyit takar, hogy a tésztát széltében 3 részre osztjuk, 2/3-ig behajtjuk, majd a másik 1/3-ot ráhajtjuk a behajtott tésztára. Újra kinyújtjuk a tésztát, most pedig DUPLÁN fogjuk hajtogatni. A tésztát 4 részre osztjuk, 2 oldalról behajtjuk a feléig, majd újra félbehajtjuk. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és újra hajtogatunk rajta egy duplát, majd visszarakjuk a hűtőbe újabb fél órára.
  5. A tésztát kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd újra meglocsoljuk margarinnal, és óvatosan feltekerjük.
  6. 1 cm vastag szeleteket vágunk, tepsiben fél órát kelesztjük, majd 200 fokon addig sütjük, amíg szépen elkezd barnulni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4566
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csiga adelka05 konyhájából
adelka05 7 recept

Az egész család kedvence:)

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...