r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Fahéjas-almás puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4864.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 4813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  2. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipet sót, majd egyenként a tojásokat.
  3. Sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet is hozzákeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kockára vágott almát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat rakunk belőle, 2-3 cm-es távolságra egymástól, mert sütés közben összefolynak.
  5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Porcukorral gazdagon meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8911
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-almás puffancs
Kovács Györgyi 57 recept

Már fogalmam sincs, honnan van ez a recept, de már nagyon régen a süteményes könyvecském "lakója". Kora tavasszal -a télről megmaradt almák mielőbbi elfogyasztása végett- elég sokszor megsütöm. Nagyon egyszerű, gyors és finom édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...