Fagyi-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
jandi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
30 kcal
-
30 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g habtejszín23 kcal
A díszítéshez
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
540
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
305 kcal
-
80g epres pudingpor305 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
A díszítéshez
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
5416
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
14.3g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
3.5g epres pudingpor13 kcal
-
43.4g tej24 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
-
3.5g habtejszín10 kcal
A díszítéshez
-
8.7g porcukor34 kcal
Összesen
234
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
540
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.1 g
Zsír
-
Összesen 276.1 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6467 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 2322 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 1934 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.1 g
-
Cukor 423 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 2361 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
5416
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
80 g vaníliás pudingpor
-
80 g epres pudingpor
-
1 l tej
-
12 ek cukor
-
250 g vaj
A díszítéshez
-
200 g porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A vaníliás pudingport megfőzzük 0,5 l tejben 6 ek cukorral, és hűlni hagyjuk.
- Az epres pudingport szintén megfőzzük a másik 0,5 l tejben 6 ek cukorral, majd ezt is hűlni hagyjuk.
- Szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától, a fehérjét mixerrel összekeverjük 6 ek cukorral, majd amikor jó kemény lesz, belekeverjük a sárgáját, ezután pedig a 6 ek lisztet, amibe előtte belekevertük a sütőport. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Habosra keverjük a vajat, és két részre osztjuk, az egyik részt a vaníliás pudingba, a másikat pedig az epres pudingba keverjük.
- A piskótára elsőnek az epres krémet kenjük, erre a vaníliásat, és a tetejére a a tejszínhabot.
- A porcukrot elkeverjük pár csepp vízzel, hűtőzacskóba tesszük, aminek kivágjuk az egyik sarkát, és nagyon könnyen bírunk vele írni és rajzolni.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13892
- Feltöltés dátuma: 2010. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
jandi
3 recept
Nagyon könnyű és finom.