Extra ropogós rozmaringos tepsis burgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
247
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
994
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
247
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 656.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
994
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és rusztikus darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belőle.
- Sós (!) vízben 15-20 percig főzzük, az sem baj, ha közben kicsit szétmállik, azokat a részek lesznek a legropogósabbak!
- A burgonyát leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Papírtörlőre téve leitatjuk róla a felesleges folyadékot.
- A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
- A kihűlt és száraz burgonyát egy tepsibe halmozzuk, és meglocsoljuk bőven olívaolajjal, ráfacsarjuk egy citrom levét.
- Előmelegített sütőbe dugjuk, és 40 percig sütjük.
- Ezután beledobjuk a kicsit összezúzott fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágacskákat, kicsit megmozgatjuk, hogy mindenhol ropogósra süljenek.
- Még melegen sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 1035
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 112630
- Feltöltés dátuma: 2013. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Eddig is imádtam a citromos-rozmaringos sült krumplit, de azóta még jobban! Láttam egy műsort a tv-ben, amiben Heston Blumenthal elkészítette a számára tökéleteset. Pár ötletet ellestem tőle, és így lett ez a számomra tökéletes. Kívül hihetetlenül ropogós, belül pedig isteni finom, krémes! Kitűnő köret sültek mellé, de akár önmagában mártogatóssal is fogyasztható.