Espressós-csokoládés sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
Kakaós-kekszes alap
-
25g keksz105 kcal
-
3 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
6g vaj45 kcal
Kávés sajttorta
-
75g mascarpone303 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
9g tejföl19 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
29 kcal
Csokoládéganache
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
3g méz10 kcal
Összesen
738
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
Kakaós-kekszes alap
-
200g keksz838 kcal
-
23 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
50g vaj359 kcal
Kávés sajttorta
-
600g mascarpone2424 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
229 kcal
Csokoládéganache
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
5886
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
Kakaós-kekszes alap
-
12.9g keksz54 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
Kávés sajttorta
-
38.6g mascarpone156 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
3.9g étkezési keményítő15 kcal
Csokoládéganache
-
6.4g étcsokoládé35 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.6g méz5 kcal
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
738
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 400.5 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2230.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 904 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.8 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 238.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1029 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 1012 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
5886
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
378
kcal
Hozzávalók
Kakaós-kekszes alap
-
200 g keksz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek barna cukor
Kávés sajttorta
-
150 g porcukor
-
2 ek instant kávé
-
1 g vaníliaaroma
-
3 db tojás
-
3 púpozott ek étkezési keményítő
Csokoládéganache
-
100 g étcsokoládé
-
80 g habtejszín
-
20 g vaj
-
1 ek méz
Elkészítés
Kakaós-kekszes alap
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.
- Aprítógépbe tesszük a kekszeket, a barna cukrot és a kakaóport, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Adjuk hozzá az olvasztott vajat a robotgéphez, és daráljuk össze a kekszmorzsával.
- Nyomkodjuk a morzsát a tortaformába egy kis kerek aljú pohár segítségével úgy, hogy a morzsából kerüljön a forma oldalára is egész magasan.
- Sütőben 10 percig elősütjük 160 fokon, majd hagyjuk kihűlni.
- Csomagoljunk alufóliát a tortaforma köré, hogy biztosan elzárjuk a víztől, amikor majd vízfürdőbe tesszük sütéskor.
Kávés sajttorta
- Egy nagy tálban keverjük habosra a krémsajtot. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Kevergetés közben, néha kaparjuk le az edény oldalát, majd szórjuk bele az instant kávéport és óvatosan elegyítsük.
- Jöhet bele a tejföl és a vaníliakivonat is. Ezután adjunk hozzá egyesével a tojásokat és a legvégén a keményítőt. Keverjük alacsony sebességgel, amíg össze nem áll. Miután teljesen elkeveredett, kaparjuk le a tál oldalát, és bizonyosodjunk meg arról, hogy kellően sima és egynemű az állaga.
- Öntsük a krémet a tortalapra, és néhányszor ütögessük le a pulton, hogy a légbuborékok kipukkanjanak.
- Forraljunk fel vizet és öntsük egy nagy, legalább 5 cm magas sütőtálba, majd helyezzük a vízfürdőbe a formát. A víz kb. a tortatorma feléig érjen. Óvatosan emeljük be a tepsit a sütőbe, ügyelve arra, hogy ne kerüljön víz az alufólia alá.
- Süssük kb. másfél órát 160 fokon. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával.
- Az idő letelte után, kapcsoljuk ki a sütőt, és kissé nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni benne a sajttortát.
- Majd vegyük ki a vízfürdőből. Szedjük le az alufóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
- Végül, ha már szobahőmérsékletű, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk dermedni legalább 6-8 órát vagy egy egész éjszakát.
Csokoládéganache
- A csokoládét a tejszínnel, vajjal és mézzel gőz fölött összeolvasztjuk, majd spatulával óvatosan simára keverjük.
- A kicsit kihűlt ganache-t ráöntjük a kidermedt sajttorta tetejére és szépen, egyenletesen szétterítjük.
- Csokoládéforgácsokkal és friss gyümölccsel díszítjük. Tálalás elött tartsuk a hűtőszekrényben, ahol 4-5 napig el is áll, dobozban.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 9848
- Feltöltés dátuma: 2022. július 04.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek, egy könnyed sajttorta formában. Ropogós, kakaós sült kekszkéregből és krémes-kávés sajttortarétegből áll, tetejére pedig selymes étcsokoládéganache kerül. A sajttortákat egyszerű összeállítani, csak idő kell hozzá. Viszonylag sokáig sülnek és hűlnek, ezért szükség lesz egy kevés türelemre is, hogy kivárjuk, amíg a tányérunkra kerül. A várakozás a legtöbbünk számára nehéz lehet, de az eredményért mindenképp megéri!