r
Nosalty Logó

Espressós-csokoládés sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Espressós-csokoládés sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

738
Kalória
11.2g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
29.8g
Víz
104g
Koleszterin
2.2g
Rost
35.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Összesen 5886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    400.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    238.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 5886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

Kakaós-kekszes alap

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Aprítógépbe tesszük a kekszeket, a barna cukrot és a kakaóport, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Adjuk hozzá az olvasztott vajat a robotgéphez, és daráljuk össze a kekszmorzsával.
  3. Nyomkodjuk a morzsát a tortaformába egy kis kerek aljú pohár segítségével úgy, hogy a morzsából kerüljön a forma oldalára is egész magasan.
  4. Sütőben 10 percig elősütjük 160 fokon, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Csomagoljunk alufóliát a tortaforma köré, hogy biztosan elzárjuk a víztől, amikor majd vízfürdőbe tesszük sütéskor.

Kávés sajttorta

  1. Egy nagy tálban keverjük habosra a krémsajtot. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Kevergetés közben, néha kaparjuk le az edény oldalát, majd szórjuk bele az instant kávéport és óvatosan elegyítsük.
  2. Jöhet bele a tejföl és a vaníliakivonat is. Ezután adjunk hozzá egyesével a tojásokat és a legvégén a keményítőt. Keverjük alacsony sebességgel, amíg össze nem áll. Miután teljesen elkeveredett, kaparjuk le a tál oldalát, és bizonyosodjunk meg arról, hogy kellően sima és egynemű az állaga.
  3. Öntsük a krémet a tortalapra, és néhányszor ütögessük le a pulton, hogy a légbuborékok kipukkanjanak.
  4. Forraljunk fel vizet és öntsük egy nagy, legalább 5 cm magas sütőtálba, majd helyezzük a vízfürdőbe a formát. A víz kb. a tortatorma feléig érjen. Óvatosan emeljük be a tepsit a sütőbe, ügyelve arra, hogy ne kerüljön víz az alufólia alá.
  5. Süssük kb. másfél órát 160 fokon. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával.
  6. Az idő letelte után, kapcsoljuk ki a sütőt, és kissé nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni benne a sajttortát.
  7. Majd vegyük ki a vízfürdőből. Szedjük le az alufóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
  8. Végül, ha már szobahőmérsékletű, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk dermedni legalább 6-8 órát vagy egy egész éjszakát.

Csokoládéganache

  1. A csokoládét a tejszínnel, vajjal és mézzel gőz fölött összeolvasztjuk, majd spatulával óvatosan simára keverjük.
  2. A kicsit kihűlt ganache-t ráöntjük a kidermedt sajttorta tetejére és szépen, egyenletesen szétterítjük.
  3. Csokoládéforgácsokkal és friss gyümölccsel díszítjük. Tálalás elött tartsuk a hűtőszekrényben, ahol 4-5 napig el is áll, dobozban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek, egy könnyed sajttorta formában. Ropogós, kakaós sült kekszkéregből és krémes-kávés sajttortarétegből áll, tetejére pedig selymes étcsokoládéganache kerül. A sajttortákat egyszerű összeállítani, csak idő kell hozzá. Viszonylag sokáig sülnek és hűlnek, ezért szükség lesz egy kevés türelemre is, hogy kivárjuk, amíg a tányérunkra kerül. A várakozás a legtöbbünk számára nehéz lehet, de az eredményért mindenképp megéri!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!