r
Nosalty Logó

Erwtensoep - Holland borsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Erwtensoep - Holland borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6003.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 3246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót előző este átválogatjuk, megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét és a sárgarépát karikákra vágjuk. A vöröshagymát, zellert és zellerszárat kis kockára aprítjuk.
  3. Egy nagy fazékban kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a kockákra vágott szalonnát.
  4. Mikor a szalonna szépen pirosodik, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átpirítjuk, majd kb. 5 percig dinszteljük.
  5. A zöldségekhez öntjük a borsót, az áztatóvízzel együtt, megsózzuk, majd ha még szükséges, annyi vizet öntünk hozzá, hogy épp ellepje a zöldségeket.
  6. Kis lángon főzzük addig, míg a borsó krémes állagú nem lesz (borsója válogatja, ez kb. 1,5-2 óra). Ha szükséges, a vizet pótoljuk, mivel hajlamos leragadni. (Óvatosan keverjük, nehogy fröcsögjön.)
  7. Mielőtt levennénk a tűzről friss, vagy szárított kakukkfűvel ízesítjük.
  8. Puha kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 10596
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Ajánló

Aki szereti a finom, és laktató leveseket próbálja ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még fiatalon, Apukám evett ilyen levest először egy nagyon kedves holland családnál, mikor kint dolgozott. A recept azóta megvan, és a barátság is.:) Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért főzzük is szorgalmasan. Aki szereti, a főzés vége előtt karikázhat bele füstölt roppanós virslit, nem fogja elrontani. Mi párommal tejföllel szoktuk enni. Lehet kicsit furán hangzik, de érdemes kipróbálni.:) További képek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...