Erős Pista és Édes Anna újratöltve
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19481.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 19385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 699 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77925.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 77541 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 770.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 659 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 1706 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2796 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6493.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 6462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Elkészítés
- A paprikákat szedés után megmossuk, lecsepegtetjük, és néhány napig szikkadni hagyjuk, hogy csökkenjen a létartalma.
- 3-4 nap eltelte után gyorsan leöblítjük az esetleg rárakodott port, és kiszedjük a csumáját, magját, és az így nyert paprikahúst megmérjük.
- Hagyományos húsdarálón ledaráljuk, és összekeverjük a sóval. Ahány kg volt a paprikahús, annyiszor 20 dkg sóra van szükségünk.
- Az előkészített üvegekbe kanalazzuk, miközben a felesleges levet lecsepegtetjük róla. Ügyeljünk arra, hogy közben kevergessük, mert a só hajlamos leülepedni,és akkor nem lesz egyenletes az eloszlása.
- Az üvegeket 1-1 lap celofánnal lefedjük, és a jó erősen rácsavarjuk a tetejét, majd a kamrába, végleges helyére tesszük.
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 30602
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Elég sok magyaros jellegű ételt készítek, és bizony egy időben rászoktam a különböző tubusos ízesítőkre, mint pirosarany, gulyáskrém és társai. Na, ezek egyre drágábbak lettek, és már sajnáltam érte annyi pénzt adni, tehát előszedtem anyukám, nagymamám régi, jól bevált szokását: azzal ízesítek, amim van. Akkoriban nem voltak ilyen konyhakész paszták, még is isteni ételeket készítettek. Így következett be, hogy a kamrába sűrített paradicsommal telt üvegek kerültek a polcra, azok mellé pedig a régi, jól bevált recept alapján a "paprikalekvár", amit a boltban Édes Annának vagy Erős Pistának neveznek, attól függően, hogy csípős vagy nem. Hagyma meg mindig akad a kosárban, tehát kis ügyeséggel és egyéb fűszerekkel nagyon ízletes pörköltek készíthetők. Így kíméljük a pénztárcánkat, meg az egészségünket is, hiszen ezek nem tartalmaznak túl sok tartósítószert, az egyéb adalékanyagok meg teljes mértékben hiányoznak belőle.