r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Gabi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Epres túrótorta Gabi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1304
Kalória
30.8g
Fehérje
155.8g
Szénhidrátok
62.4g
Zsír
194.4g
Víz
229.8g
Koleszterin
5.6g
Rost
104.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.4 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    777.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 5204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral és kevés sóval.
  2. A margarint és a csokoládét külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, a lisztet, a margarint és a csokoládét.
  4. A masszát margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (Sütőtől függ.)
  5. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és három lapra vágjuk.
  6. A 0,5 l Hulalát kemény habbá verjük.
  7. A zselatint kis edényben 4 ekvízzel kikeverjük, majd kevés víz hozzáadásával felmelegítjük.
  8. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével. Esetleg belereszelhetjük a citrom héját is.
  9. A Hulalából teszünk félre a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
  10. A langyosra hűlt zselatint több részletben a túrókrémhez keverjük.
  11. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta formába.
  12. A krém kevesebb mint a felét a piskótára kenjük (nem baj, ha a tészta mellé is folyik, dermedés után az lesz az oldala), megrakjuk eperdarabokkal, majd rátesszük a következő piskótalapot, és megismételjük a műveletet úgy, hogy egy kevés krém maradjon a torta tetejére is.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.
  14. Ha megdermedt, levesszük róla a tortakarikát, és a félrerakott tejszínhabbal, eper szeletekkelés csokireszelékkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Magamat leptem meg szülinapomra ezzel a tortával.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!