r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Gabi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Epres túrótorta Gabi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.4 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 5204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral és kevés sóval.
  2. A margarint és a csokoládét külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, a lisztet, a margarint és a csokoládét.
  4. A masszát margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (Sütőtől függ.)
  5. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és három lapra vágjuk.
  6. A 0,5 l Hulalát kemény habbá verjük.
  7. A zselatint kis edényben 4 ekvízzel kikeverjük, majd kevés víz hozzáadásával felmelegítjük.
  8. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével. Esetleg belereszelhetjük a citrom héját is.
  9. A Hulalából teszünk félre a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
  10. A langyosra hűlt zselatint több részletben a túrókrémhez keverjük.
  11. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta formába.
  12. A krém kevesebb mint a felét a piskótára kenjük (nem baj, ha a tészta mellé is folyik, dermedés után az lesz az oldala), megrakjuk eperdarabokkal, majd rátesszük a következő piskótalapot, és megismételjük a műveletet úgy, hogy egy kevés krém maradjon a torta tetejére is.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.
  14. Ha megdermedt, levesszük róla a tortakarikát, és a félrerakott tejszínhabbal, eper szeletekkelés csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16677
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magamat leptem meg szülinapomra ezzel a tortával.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...