Epres túrótorta Gabi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A krémhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
63g eper19 kcal
A díszítéshez
-
25g eper8 kcal
-
14 kcal
-
63 kcal
Összesen
1304
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
250g eper75 kcal
A díszítéshez
-
100g eper30 kcal
-
10g csokoládéforgács55 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
Összesen
5204
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
12.2g tojás15 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
A krémhez
-
11.1g tehéntúró16 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
7.5g citrom1 kcal
-
17.7g növényi habtejszín45 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
11.1g eper3 kcal
A díszítéshez
-
4.4g eper1 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
-
4.4g növényi habtejszín11 kcal
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.9 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.8 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 194.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
1304
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 249.6 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 919 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4411.4 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 517 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1499 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.2 g
-
Cukor 419 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 777.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 925 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1383 micro
Összesen
5204
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 dkg margarin
-
10 dkg étcsokoládé
-
20 dkg finomliszt
A krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db citrom
-
4 dl növényi habtejszín
-
25 dkg eper
A díszítéshez
-
10 dkg eper
-
1 dkg csokoládéforgács
-
1 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral és kevés sóval.
- A margarint és a csokoládét külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk.
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, a lisztet, a margarint és a csokoládét.
- A masszát margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (Sütőtől függ.)
- Ha kihűlt, kivesszük a formából, és három lapra vágjuk.
- A 0,5 l Hulalát kemény habbá verjük.
- A zselatint kis edényben 4 ekvízzel kikeverjük, majd kevés víz hozzáadásával felmelegítjük.
- A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével. Esetleg belereszelhetjük a citrom héját is.
- A Hulalából teszünk félre a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
- A langyosra hűlt zselatint több részletben a túrókrémhez keverjük.
- Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta formába.
- A krém kevesebb mint a felét a piskótára kenjük (nem baj, ha a tészta mellé is folyik, dermedés után az lesz az oldala), megrakjuk eperdarabokkal, majd rátesszük a következő piskótalapot, és megismételjük a műveletet úgy, hogy egy kevés krém maradjon a torta tetejére is.
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Ha megdermedt, levesszük róla a tortakarikát, és a félrerakott tejszínhabbal, eper szeletekkelés csokireszelékkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16675
- Feltöltés dátuma: 2013. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Magamat leptem meg szülinapomra ezzel a tortával.:)