r
Nosalty Logó

Epres-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintiminti
Epres-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Összesen 3098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 3098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A lisztet a sóval és a cukorral egy tálba összeszitáljuk. A közepére helyezzük a kockákra vágott vajat (a vaj nem baj, ha kemény), és az ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a hideg vizet vagy tejet, és néhány gyors mozdulattal az egészet simára gyúrjuk. Gömböt formázunk, és fóliába csomagolva kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A kész tésztát meglisztezett fólián kinyújtjuk sütőforma nagyságúra. A pite sütőformát kivajazzuk, lisztezzük, de lehet sütőpapírt is használni. A fólia segítségével (amin kinyújtottuk a tésztát) beleborítjuk a sütőformába a tésztánkat, majd beleigazítjuk a széleit a formába.
  3. Mehet a sütőbe 180 fokra. Majd ha szép barna a széle, akkor kivesszük és megkenjünk 1 tojással, és ismét visszatesszük pár perce (a tojás választja el a tésztát a tölteléktől így nem fog elázni). Kész a megsült piténk, jöhet a töltelék.

Hozzávalók a töltelékez:

  1. A túrót egy tálba tesszük, összenyomkodjuk. Ízlés szerint összekeverjük cukorral, én 4 evőkanál cukrot tettem bele. Az eperből kb. 6-7 darabot pépesítve hozzákeverünk a túróhoz. A fél citrom héját belereszeljük a túrós krémbe. Én fagyasztott epret használtam, így a túró állaga krémesebb lett.
  2. Az epreket vékonyra vágjuk, megszórjuk őket cukorral, és állni hagyjuk egy kicsit.
  3. A kisült pitét megkenjünk a túrós krémünkkel, majd ráfektetjük az cukros epreket.
  4. A végén elkészítjük a tortazselét, és meglocsoljuk vele a piténket, majd hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3382
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintiminti 5 recept

Keresgéltem pite recepteket, de olyat, amit én szerettem volna, nem találtam, így magam próbálkoztam, és nem lett rossz az eredmény. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...