r
Nosalty Logó

Epres saláta halloumi sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Epres saláta halloumi sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1519 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 381 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1519 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret fél centis szeletekre vágjuk és egy tálban meglocsoljuk 1 tkanál balzsamecettel, a citromlével és pár csepp olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot 8 vékony szeletre vágjuk és mindegyikre teszünk egy-egy bazsalikomlevelet.
  3. Serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítünk és beletesszük a sajtszeleteket bazsalikomosfelükkel lefelé. Picit megnyomjuk őket, így a bazsalikomlevél szépen belesül a sajtba. Oldalanként 1-1 percig sütjük.
  4. A salátát felszeleteljük és összekeverjük az eperrel. Beleszórjuk a mentaleveleket és megöntözzük 1 tkanál balzsamecettel és pár csepp olívaolajjal.
  5. 4 tányérraelosztjuk az epres salátát, majd körérendezzük a baconszeleteket és az aranybarnára sült bazsalikomos sajtot.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6796
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár hónappal ezelőtt láttam Jamie Oliver Vidéki konyhájában az epres részt. Alig vártam, hogy beinduljon az eperszezon és nekiállhassak kipróbálni receptjeit. Kíváncsi voltam, milyen ez a fincsi gyümölcs salátában, mivel itthon az epret főleg desszertekhez használjuk. A halloumi sajtot is sikerült beszereznem és tényleg szuper könnyen süthető, nem folyik szét, gyönyörű aranybarna színű lesz szempillantás alatt. Az összhatás pedig tökéletes! Megérte kivárni ezt a pár hónapot!!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...