Epres-rebarbarás rácsos pite
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
31g finomliszt114 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g cukor7 kcal
-
112 kcal
-
6g zabtej3 kcal
töltelék
Összesen
290
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
125g tejmentes margarin896 kcal
-
50g zabtej22 kcal
töltelék
Összesen
2310
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
8.4g tejmentes margarin60 kcal
-
3.3g zabtej1 kcal
töltelék
-
33.4g rebarbara5 kcal
-
33.4g eper10 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
Összesen
154
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
290
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 106 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1194.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.5 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 835.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1047 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1025 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
2310
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
154
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 tk cukor
-
12.5 dkg tejmentes margarin
-
50 ml zabtej
töltelék
-
4 közepes szár rebarbara
-
50 dkg eper
-
6 tk cukor
-
gyömbér ízlés szerint
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés
tészta
- A lisztet, a citromhéjat és a cukrot egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vagy lereszelt hideg margarint, és morzsásra keverjük az ujjbegyeinkkel.
- Hozzáöntjük a zabtejet, és az egészet gyors, határozott mozdulatokkal közepesen kemény tésztává gyúrjuk. A tésztagolyót fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével a tésztát kétfelé osztjuk kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobbik darabot két fóliaréteg közt kör alakúra nyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, és ügyesen beleillesztgetjük a tésztakorongot.
- A pitealapot 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
- A maradék egyharmad tésztát az előző módszerrel kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk a pite tetejének díszítéséhez.
töltelék
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez először a rebarbarát meghámozzuk, az epret csumázzuk, majd tetszés szerinti mértékben felaprítjuk őket.
- Megszórjuk ízlés szerint cukorral (a receptben írt 6-8 teáskanál egyáltalán nem sok, de mi imádjuk savanykásan), illetve hozzáreszeljük a gyömbért. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük fél órát pihenni.
- A pihenés alatt a gyümölcsünk engedett némi levet, ezt amennyire lehet, leöntjük róla, és félretesszük - később lesz még szerepe. A lecsepegtetett gyümölcsöket megszórjuk két kanál keményítővel, és alaposan elkeverjük, hogy a keményítő egyenletesen fedje a gyümölcsdarabkákat.
- A tölteléket az elősütött pitetésztába töltjük és egyenletesen elegyengetjük benne. Az előkészített tésztacsíkokkal berácsozzuk a pite tetejét, majd a felfogott eperlével bekenjük a tetejét, így szép mázat fog kapni.
- 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 24730
- Feltöltés dátuma: 2020. május 15.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
vegán húsvéti receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott savanyúsága! Mint a legtöbb édességet, ezt is tökéletesen el lehet készíteni különféle alternatív verziókban, így ez a mostani rácsos tetejű gyönyörűség történetesen teljesen vegán is. Hát kell ennél több?