r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Epres-rebarbarás rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1047 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a citromhéjat és a cukrot egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vagy lereszelt hideg margarint, és morzsásra keverjük az ujjbegyeinkkel.
  2. Hozzáöntjük a zabtejet, és az egészet gyors, határozott mozdulatokkal közepesen kemény tésztává gyúrjuk. A tésztagolyót fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
  3. A hűtési idő leteltével a tésztát kétfelé osztjuk kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobbik darabot két fóliaréteg közt kör alakúra nyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, és ügyesen beleillesztgetjük a tésztakorongot.
  4. A pitealapot 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  5. A maradék egyharmad tésztát az előző módszerrel kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk a pite tetejének díszítéséhez.

töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez először a rebarbarát meghámozzuk, az epret csumázzuk, majd tetszés szerinti mértékben felaprítjuk őket.
  2. Megszórjuk ízlés szerint cukorral (a receptben írt 6-8 teáskanál egyáltalán nem sok, de mi imádjuk savanykásan), illetve hozzáreszeljük a gyömbért. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük fél órát pihenni.
  3. A pihenés alatt a gyümölcsünk engedett némi levet, ezt amennyire lehet, leöntjük róla, és félretesszük - később lesz még szerepe. A lecsepegtetett gyümölcsöket megszórjuk két kanál keményítővel, és alaposan elkeverjük, hogy a keményítő egyenletesen fedje a gyümölcsdarabkákat.
  4. A tölteléket az elősütött pitetésztába töltjük és egyenletesen elegyengetjük benne. Az előkészített tésztacsíkokkal berácsozzuk a pite tetejét, majd a felfogott eperlével bekenjük a tetejét, így szép mázat fog kapni.
  5. 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24730
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 15.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
Epres-rebarbarás rácsos pite
Nosalty vegán 138 recept

A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott savanyúsága! Mint a legtöbb édességet, ezt is tökéletesen el lehet készíteni különféle alternatív verziókban, így ez a mostani rácsos tetejű gyönyörűség történetesen teljesen vegán is. Hát kell ennél több?

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...